Aedes

Derde ronde CAO-onderhandelingen

9 februari 2007

Aedes en de vakbonden hebben op 8 februari 2007 de CAO-onderhandelingen voortgezet. Partijen hebben in deze ronde voornamelijk gesproken over de loonparagraaf en de toekomstige structuur van de CAO.

Vakbonden blijven vasthouden aan een forse brutoloon stijging. Een verbetering van het bruto-nettotraject willen zij doorschuiven naar de komende jaren. Ook de voorstellen voor een hogere vergoeding voor de dienstkilometers en een structurele bijdrage in de ziektekosten blijven de bonden belangrijk vinden.

Aedes heeft aangegeven in een protocol afspraken te willen maken over hoe naar een nieuwe CAO met een andere structuur wordt toegewerkt. Een nieuwe structuur van de CAO waarin werkgevers meer ruimte hebben om op ondernemingsniveau arbeidsvoorwaarden te kunnen afspreken. Ook heeft Aedes te kennen gegeven het merendeel van de loonruimte te willen aanwenden voor het verbeteren van het bruto-nettotraject. Tot slot heeft Aedes haar voorstellen met betrekking tot een 40-urige werkweek op individuele basis en de uitbreiding van de aanloopstappen in het Handboek loongebouw gehandhaafd.

De onderhandelingen worden op 22 februari 2007 voorgezet.