Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 09-02-2007

Hennepdrogerijen opgerold

Oss Donderdagmiddag heeft de politie bij twee woningen in de Klingenstraat twee zeer professioneel ingerichte hennepdrogerijen opgerold. In totaal is ruim 114 kilo gedroogde henneptoppen en de apparatuur van de hennepdrogerij inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoners, twee mannen van 57 en 25 jaar en twee vrouwen van 55 en 29 jaar, zijn voor nader onderzoek op het politiebureau inverzekeringgesteld.

Harddrugs

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Dode Nieuwstraat een 23-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had een hoeveelheid (vermoedelijk) cocaïne bij zich. In de Karrenstraat was de man kort daarvoor betrokken bij een vechtpartij met een 24- en een 27-jarige Ossenaar. Alle drie personen zijn door de politie aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Illegale vreemdelingen

Schijndel Donderdagavond zijn tijdens een controle door de Vreemdelingenpolitie twee personen aangehouden op verdenking van illegaal verblijf in Nederland. De 48- en 30-jarige mannen met de Chinese nationaliteit waren aan het werk in een horecagelegenheid in Schijndel. De mannen zijn ter vaststelling van hun identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie overgebracht naar het politiebureau.

Rijden zonder rijbewijs

Boxtel In de nacht van donderdag op vrijdag is op de A2 ter hoogte van Boxtel een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De automobilist reed zonder geldig rijbewijs en had tevens een boete openstaan van ruim 1300 euro. De man is overgebracht naar het politiebureau en zijn auto is inbeslaggenomen.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is in Het Wielsem een 26-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder deze avond zijn ex-vriendin te hebben mishandeld in haar woning. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Uden Donderdagavond is in een woning in Uden een 50-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte zou eerder deze avond zijn vrouw hebben geslagen. De Udenaar is inverzekeringgesteld.

Wapens inbeslaggenomen

Lith Donderdagmiddag is een 18-jarige man uit Lith door de politie aangehouden. De man had een balletjespistool, alarmpistool en munitie in zijn woning. De verdachte is op het politiebureau inverzekeringgesteld. De wapens zijn inbeslaggenomen.

Woninginbraak; tweede verdachte aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is op het politiebureau in s-Hertogenbosch een 22-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de woninginbraken in de Van Noremborghstraat en Citadellaan op zaterdagavond 3 februari jl. De 22-jarige verdachte is inverzekeringgesteld.

Man aangehouden na bedreiging met mes

Rosmalen Vrijdagochtend is in De Kleine Elst een 28-jarige man uit Houten aangehouden. De man had een medewerker van een bedrijf met een mes bedreigd. De 42-jarige man uit Rosmalen kon het mes afweren, maar liep hierbij een verwonding op aan zijn hand. De 28-jarige man verkeerde kennelijk in verwarde toestand. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw probeert auto weg te nemen

Oss Vrijdagmiddag kreeg de politie de melding van een getuige die zag dat een vrouw wilde wegrijden in een auto die niet van haar was. De geparkeerd staande auto stond aan de Hofvijver en was niet afgesloten. De 26-jarige Osse stapte in met de bedoeling om weg te rijden, toen zij door de getuige werd aangesproken. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de vrouw, die in verwarde toestand verkeerde, overgebracht naar het politiebureau.