ABVAKABO FNV

Acties bij brandweer Nijmegen

Op vrijdag 9 februari 2007 hebben de bonden ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak vanaf 08.00 uur een actie gestart bij de uitrukdienst van de Brandweer Nijmegen. De actie vindt plaats doordat de uitrukdienst gedurende, voorlopig, een week alleen in zondagsdienst werkt. Dit betekent dat wel alle taken worden uitgevoerd die nodig zijn wanneer mens of dier in gevaar verkeren (de zgn. repressieve taken), maar dat er geen taken worden verricht die normaliter niet op zondag worden gedaan (zoals oefeningen, onderhoud en cursussen).

De bonden voeren deze actie, waaraan massaal door het personeel wordt deelgenomen, om daarmee te protesteren tegen de weigering van de gemeente Nijmegen om goede afspraken te maken over o.a. de invoering van de 48-urige werkweek bij de brandweer en de compensatie van overwerk. Dit in verband met recente uitspraken van het Europese Hof.

Acties zoals bij de gemeente Nijmegen voeren de bonden thans ook bij o.a. de gemeente Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Almere. De bonden houden er rekening mee dat de acties ook de komende weken moeten worden voortgezet.