Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 9 februari 2007

SMS-Alert voor meer info graffiti

BAARLE-NASSAU: De politie heeft vrijdagmiddag in het kader van haar onderzoek naar de graffiti-overlast in Baarle-Nassau een SMS-Alert verzonden naar inwoners van Baarle-Nassau, Ulicoten, Chaam en Alphen. Uiteraard alleen naar burgers die zich hebben aangemeld voor SMS-Alert. Het onderzoek loopt en er zijn verschillende meldingen bij de politie binnengekomen naar aanleiding van de publiciteit van vorige week. De dader(s) zijn nog niet gepakt maar de politie is deze burgers zeer dankbaar en hoopt dat ook anderen nu met hun informatie naar buiten zullen komen. De SMS-Alert is bedoeld als extra aansporing. Alle informatie en tips zijn bruikbaar. Mensen kunnen contact opnemen met 0900 8844.

Man aangehouden voor gewapende overval

BREDA: De politie heeft donderdag rond 10:00 uur in de Wilgenbroek een 27-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van het plegen van een overval. De overval vond plaats op 30 december 2006 in de Haagdijk. Toen werd rond 16:30 uur een verpandingszaak door twee gewapende personen overvallen. De mannen, die beiden een helm droegen, vernielden in de zaak diverse vitrinekasten en namen goederen mee. Ook werd er geschoten met een wapen. Op dat moment was alleen een medewerkster van de winkel aanwezig. Het lukte de medewerkster tijdens de overval te vluchten naar een andere ruimte in de zaak waar ze de politie informeerde. Die startte meteen een groot onderzoek en kreeg begin januari de 27-jarige man als dader in het vizier. Hij dook echter onder. Begin februari kreeg de politie informatie dat de man zou verblijven in een woning in de Wilgenstraat. Daar werd hij donderdag aangehouden. In de woning van de man troffen agenten ook spullen aan die vermoedelijk van inbraak afkomstig zijn. De verdachte is in verzekering gesteld en het onderzoek gaat door.

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

BREDA: De politie heeft een 43-jarige Bredase man aangehouden. De aanhouding gebeurde donderdag in Voorburg, maar was voor een zaak in Breda. De man wordt ervan verdacht maandagochtend in zijn woning in de Vaareindseweg een 37-jarige man uit Tegelen te hebben bedreigd en mishandeld en de man tevens zijn vrijheid korte tijd te hebben afgenomen. Het slachtoffer is een medewerker van het bedrijf van de man. De twee zouden een zakelijk geschil hebben. De man is inmiddels overgebracht naar Breda en is gedurende het onderzoek in verzekering gesteld.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 16:30 uur in de Pastoor van Spaan-donkstraat een 50-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De man wordt ervan verdacht pakken kaas en ham te hebben onder zijn jas te hebben verstopt en deze niet te hebben afgerekend bij de kassa. Dit werd gezien door een medewerkster van de winkel. De man is overgebracht naar het bureau. Hij heeft meteen een dagvaarding uitgereikt gekregen.

Aanhouding wegens rijontzegging

Breda: De politie heeft vrijdagochtend rond 02:00 uur in de Philips Schonckstraat een 42-jarige Bredanaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden in zijn voertuig, terwijl het hen bekend was dat hij een rijontzegging had. De man reed er bij het zien van de politie snel met gedoofde lichten vandoor. Agenten troffen de man even later aan lopend over straat. Hij ontkende te hebben gereden en werd na verhoor weer vrijgelaten.

Aanhoudingen wegens verstoring van de openbare orde

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 02:40 uur een 23-jarige man uit Breda aangehouden op de Havermarkt. Dit gebeurde omdat de man de openbare orde verstoorde. Agenten waarschuwden de man, maar dit haalde weinig uit. Hij heeft in zijn cel zijn roes uitgeslapen en mocht toen na verhoor weer gaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 04:15 uur een 26-jarige man uit Breda aangehouden in de Vismarktstraat. Dit gebeurde omdat de man de openbare orde verstoorde. De man verkeerde flink onder invloed van alcohol was betrokken bij een opstootje. Toen de politie de partijen wilde scheiden, werd hij agressief naar de politie. In de loop van de ochtend mocht de man weer gaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

ETTEN-LEUR: De politie heeft vanochtend rond 06:00 uur een 28-jarige man uit Etten-Leur aangehouden in zijn woning in de Johan de Wittlaan. Dit gebeurde op verdenking van bedreiging van een 49-jarige medewerker van Sociale zaken van de gemeente Etten-Leur. De bedreiging gebeurde donderdagochtend rond 11:30 uur in het stadskantoor aan de Roosendaalseweg. De verdachte zou het niet eens zijn met een maatregel die de gemeente had opgelegd. De maatregel had betrekking op zijn uitkering. De man is na verhoor weer vrijgelaten. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Ongeval met letsel

RUCPHEN: Vrijdagochtend rond 07:30 uur vond er een aanrijding plaats op de A58, tussen afslag 22 en 21. Een 27-jarige vrouw uit Roosendaal kon niet op tijd remmen toen voor haar andere automobilisten krachtig moesten remmen. De vrouw reed op de linker rijstrook, komende vanuit de richting Roosendaal, rijdende in de richting Breda. Door de aanrijding raakte de vrouw bekneld en moest zij door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. Ze is met nekklachten ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De snelweg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Hond los op de snelweg

BREDA: Rond 09:50 uur vrijdagochtend kreeg de politie een melding dat er een hond liep op oprit van de A16 richting Etten-Leur en Antwerpen. Agenten troffen de hond even later aan toen deze over de vluchtstrook liep. De hond zette het op een lopen en rende de rijstroken op. Het verkeer moest remmen maar er vonden geen aanrijdingen plaats. De politie zette tijdelijk het verkeer stil. Uiteindelijk vluchtte de hond tegen het verkeer in, richting Rotterdam, alwaar hij zich verschuilde onder een stilstaande vrachtauto. Agenten konden de hond op dat moment bij zijn achterpoot pakken en hem onder de vrachtauto vandaan trekken. Een vrachtwagenchauffeur zorgde voor een stuk touw met een schuiflus, die als geleideband gebruikt kon worden. De hond werd afgeleverd bij het asiel. Later werd duidelijk dat de hond afkomstig was van een nabijgelegen hondenopvangcentrum.

Auteur: Manfredi Mauro