Ingezonden persbericht


Persbericht

Jantje Beton ziet rol voor invulling beleid jeugd en probleemwijken

Utrecht, 9 februari 2007. Jantje Beton biedt de drie coalitiepartners - Balkenende, Bos en Rouvoet - aan een rol te spelen in de nadere invulling van de plannen van het nieuwe kabinet op het gebied van jeugd, gezin en probleemwijken. Jantje Beton maakt zich al bijna vier decennia sterk voor betere en meer speelruimte en -mogelijkheden in kindvriendelijke wijken, met als doel een beter sociaal klimaat en meer integratie op wijkniveau. Waar het nieuwe kabinet spreekt over 'Samen leven begint met samen spelen', luidt de slogan van Jantje Beton 'Samen spelen is leren samen leven'. Een nauwer aansluitende visie op de zaken is bijna niet denkbaar!

In de tekst van het coalitieakkoord uiten de partners de wens met maatschappelijke partners te spreken over realisatie van het voorgenomen beleid. Jantje Beton geeft graag gehoor aan de oproep, met name omdat duidelijk is dat veel aandacht uitgaat naar het verbeteren van het buurtgevoel en de samenhang tussen bewoners. Jantje Beton meent een goede gesprekspartner te zijn vanwege onder meer de vele relaties in een breed werkveld van intermediairs die in buurten activiteiten voor kinderen verzorgen en de samenwerking met woningbouwcorporaties in heel Nederland. Daarnaast bereikt Jantje Beton steeds meer groepen kinderen die extra aandacht nodig hebben met eigen projecten. Ook werkt Jantje Beton samen met veel partijen en organisaties waaronder het netwerk Child Friendly Cities dat door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Jantje Beton is gestart.

Jantje Beton stimuleert spelen in de buurt. Als kinderen spelen, hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei indrukken en ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Noot voor de redactie /