Aedes

Corporaties bouwen meer dan 100.000 woningen met FSC-hout

9 februari 2007

Een nieuwe groep van twaalf woningcorporaties heeft zich op 9 februari jl. aangesloten bij de campagne Bouwen en Borneo. Doel van de campagne is om zoveel mogelijk woningen te realiseren met FSC-hout. Binnen twee jaar werd de doelstelling van de campagne gehaald: 100.000 woningen in de komende vijf jaar. Dit aantal is een wereldwijd unicum: nooit eerder werd het gebruik van verantwoord geproduceerd hout in de woningbouw op een dergelijke schaal vastgelegd.

De twaalf woningcorporaties ondertekenen vandaag een convenant met FSC Nederland. Met de ondertekening kiezen deze corporaties, net als de 26 organisaties die hen voorgingen, voor gebruik van hout en houtproducten uit verantwoord beheerde bossen. Het aantal partners waarmee de tot nu toe bereikte 106.000 woningen werden gehaald komt daarmee op 38. 106.000 woningen komt overeen met 25,3 procent van de geraamde woningproductie (VROM Bouwprognose) en 40,9 procent van de geraamde woningproductie van woningcorporaties (prognose Aedes).

De nieuwe ondertekenaars van convenanten met FSC Nederland zijn Woonmaatschappij Domein (Eindhoven), Stichting Forta (Zwijndrecht), Stichting Maasdelta Groep (Spijkenisse), Stichting Mitros (Utrecht), Stichting Tablis Wonen (Sliedrecht), Woning Bedrijf Rotterdam, Parteon (Wormerveer), Woonstichting Vivare (Arnhem), Woonmaatschappij Dinkelborgh (Denekamp), De Alliantie Ontwikkeling (Huizen), Nijestee (Groningen) en Interstede (Zwijndrecht). De woningcorporaties maken deel uit van een vierde lichting ondertekenaars. De eerste drie lichtingen ondertekenden het convenant al in 2005 en 2006. Een compleet overzicht van de ondertekenaars vindt u op www.bouwenenborneo.nl.