Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na bedreiging

Nijmegen, 09-02-2007 o Donderdagmiddag meldde een 26-jarige Nijmeegse dat zij even daarvoor in haar woning in de wijk Tolhuis met de dood was bedreigd. Hierbij was gebruik gemaakt van een vuurwapen of iets dat daar sterk op leek. Het slachtoffer wist de namen te noemen van twee personen die bij de bedreiging betrokken waren.

Na de melding ondernam de politie direct actie. Omdat de namen en de mogelijke verblijfplaats van de verdachten bekend was, is besloten om zo snel mogelijk tot aanhouding over te gaan. Omdat sprake was van een vuurwapen is daarbij het arrestatieteam ingeschakeld. Daarop zijn aan het eind van de middag, in een woning in de wijk Tolhuis twee personen aangehouden. Het betreft een 31-jarige man en een 24-jarige vrouw. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. In de woning werd een zogenaamd balletjespistool aangetroffen en in beslag genomen.

Later werden in verband met deze bedreiging in de wijk Altrade in Nijmegen nog twee verdachten aangehouden. Hierbij gaat het om een 17-jarige man en een 20-jarige vrouw.
Alle verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt wat ieders betrokkenheid bij de bedreiging is.
(03)