Aedes

MOVISIE nieuw kennisinstituut maatschappelijke inzet

9 februari 2007

Zes organisaties op het gebied van maatschappelijke inzet hebben onlangs hun krachten gebundeld in MOVISIE, een nieuw landelijk kennisinstituut. MOVISIE heeft als doel de participatie en zelfredzaamheid van burgers te bevorderen. De organisatie doet dit door burgerinitiatieven, vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties te ondersteunen op het terrein van welzijn, zorg en sociale veiligheid.

De organisaties die zijn toegetreden tot MOVISIE zijn het CIVIQ (inzet vrijwilligers), het Landelijk Centrum Opbouwwerk (LCO), NIZW Sociaal Beleid (lokale vraagstukken op het gebied van welzijn, zorg en wonen), het Kenniscentrum Lesbisch en Homo-emancipatiebeleid, TransAct (aanpak huiselijk en seksueel geweld) en X-S2 (kennisnetwerk voor beleid en praktijk in de sociale sector).

MOVISIE verzamelt, ontwikkelt en verspreidt kennis over welzijn, zorg en sociale veiligheid, én adviseert over de toepassing ervan. De activiteiten van MOVISIE vallen onder de thema's leefbaarheid, vrijwillige inzet, huiselijk en seksueel geweld, kwetsbare groepen en mantelzorg.

Voor meer informatie, zie www.movisie.nl