Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (9/2)

TILBURG, 9 februari 2007

Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gisterenavond omstreeks 20.00 uur in een woning in de wijk Oerle, een 33-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 36-jarige vriendin.

Het stel kreeg gisteravond ruzie in de woning over de huisdieren. De woordenwisseling escaleerde waarbij de verdachte zijn vriendin bij haar keel vastpakte en op de grond gooide. De verdachte werd in het appartement aangehouden en door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Hij verklaarde las te hebben van een agressiestoornis en wil daarvoor in therapie gaan. Zijn vriendin heeft aangifte gedaan.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Veelpleger betrapt op winkeldiefstal

TILBURG: Een 59-jarige Tilburgse veelpleger is gisteravond omstreeks 18.30 uur in een warenhuis aan de Heuvelstraat betrapt op winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag de dief een prijskaartje van de handschoenen kapot trok en daarna de kassa passeerde zonder af te rekenen. De man werd daarop tegengehouden en overgedragen aan de politie. Hij bleek in een ander warenhuis ook nog een leesbril gestolen te hebben. De verdachte is conform afspraken met justitie in verzekering gesteld.

Gesignaleerde man en rijders onder invloed aangehouden

OISTERWIJK / MOERGESTEL: De politie heeft gisteravond en vannacht in Oisterwijk en Moergestel actief gecontroleerd in het kader van het donkere dagen offensief. De politie wil met dit soort acties het aantal woninginbraken terugdringen, door potentiële inbrekers te ontmoedigen en daarnaast ook informatie te verzamelen over verdachte personen. Tijdens de controle werden twee bestuurders die onder invloed van alcohol waren en een gesignaleerde man aangehouden.

Op de Sprendlingenstraat te Oisterwijk werd een 40-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd stond voor een geldboete van 67,50 euro. De vonnisklant betaalde aan het bureau zijn openstaande boete.

Gisteravond werd op de Oisterwijkseweg te Moergestel een 40-jarige Oisterwijker betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 450 ugl, hetgeen ruim twee keer de toegestane hoeveelheid is. De verdachte verklaarde slechts één glas rode wijn gedronken te hebben, voordat hij in de auto was gestapt.

Vannacht werd omstreeks 03.00 uur op de Pannenschuurlaan in Oisterwijk een 34-jarige automobilist uit Oisterwijk betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 500 ugl. Hij had naar eigen zeggen 5 a 6 glazen wit bier gedronken. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Rustige nacht tijdens horecatoezicht

TILBURG: De agenten die vannacht belast waren met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum spreken van een rustige dienst met slechts twee aanhoudingen. Een 22-jarige Tilburger werd omstreeks 02.45 uur op het Koningsplein aangehouden omdat hij daar fietste met in zijn rechterhand een verkeersbord. De student verklaarde dat hij dit op een feest van zijn dispuut had gekregen. De politie onderzoekt het verhaal. De tweede arrestatie vond plaats omstreeks 04.00 uur op het Piusplein. Een 30-jarige Tilburger werd daar gearresteerd omdat via het cameratoezicht werd waargenomen dat hij betrokken was bij een opstootje voor een café. Op de beelden was goed te zien dat hij gebaren stond te maken naar de portiers. Ter plaatse bleek dat de verdachte niet op vordering van de portier wilde vertrekken. Een agent probeerde de man weg te geleiden, maar de man weigerde dit waarna hij werd aangehouden. Hierbij verzette de Tilburger zich. Met assistentie van de bewakers kregen de agenten hem onder controle en konden hem afboeien en naar het bureau brengen. Hij bleek in het café ruzie te hebben gehad met een vrouw waarbij over een weer geslagen zou zijn. Daarna was hij buiten gezet waarbij hij de portier ook nog bedreigd had.

Auteur: Willem van Hooijdonk