Siemens

Persbericht

0702.878

Den Haag, vrijdag 9 februari 2007

Siemens presenteert nieuwe serie hekbewakingsschakelaars in robuuste uitvoering met vergrendelingsfunctie

De nieuwe serie Sirius hekbewakingsschakelaars met vergrendelingsfunctie 3SE5 van Siemens hebben een bijzonder robuuste uitvoering. In vergelijking met de huidige serie is het concept van de uitvoering geheel vernieuwd. In combinatie met een veiligheidsrelais of een plc heeft deze hekbewakingsschakelaar een failsafe uitvoering. Hierdoor wordt nog meer veiligheid bereikt voor mens en machine, ook bij toepassing in een ruwe industriële omgeving.

De hekbewakingsschakelaars hebben een bijzonder grote vergrendelingskracht. Bij de metalen uitvoering bedraagt deze 2600 N en bij de kunststof variant van de eindschakelaar 1300 N. De 3SE5 heeft ASIsafe-functionaliteit. De opgenomen stroom bedraagt slechts 170 mA. Voor de voeding van de contactbewaking en het aansturen van de vergrendelingsmagneten kan hierdoor worden volstaan met de voedingsstroom vanuit de AS-interface netwerkkabel. Deze wordt zowel gebruikt voor de gezamenlijke data-overdracht als voor de voeding van de aangesloten slaves.

Met behulp van een optionele led wordt de bedrijfstoestand aangegeven. Hiermee is op een eenvoudige manier ter plaatse diagnose te stellen. De Sirius hekbewakingsschakelaars 3SE5 van Siemens zijn geschikt voor toepassing bij alle applicaties. De apparatuur is leverbaar in een groot aantal varianten wat betreft het ontgrendelen van de bedieningssleutel. Voorbeelden zijn een verzegeling, sleutelschakelaar of met een nood-ontgrendeling

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Ruud Dofferhoff, Siemens Industry
Tel: (070) 333 3404
E-mail: ruud.dofferhoff@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Digitaal beeldmateriaal is te downloaden van:
www.siemens.com