Gemeente Gorssel

Concept welstandsnota

In de gemeente Lochem worden momenteel twee verschillende welstandsnota's gehanteerd, namelijk de welstandsnota van de vroegere gemeenten Lochem en Gorssel. Aanvragen om bouwvergunning worden getoetst aan redelijke eisen van welstand. De Woningwet regelt dat een gemeentelijke welstandsnota voorwaarde is voor het uitvoeren van welstandstoezicht.

De gemeente Lochem wil van de twee verschillende welstandsnota's één welstandsnota voor de hele gemeente Lochem maken, zodat iedereen met hetzelfde welstandsbeleid te maken heeft.

De wet stelt als regel dat gemeentelijke voorschriften binnen twee jaar na de gemeentelijke herindeling ingediend moeten worden. Deze termijn is niet gehaald door de gemeente. De gemeenteraad heeft besloten dat in de tussentijd de oude welstandsnota's van kracht blijven totdat het concept van de geharmoniseerde welstandsnota definitief wordt.

Het concept van de geharmoniseerde welstandsnota Lochem ligt, voor een ieder, per 8 februari 2007 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie Markt 3 te Lochem en Hoofdstraat 28 te Gorssel.

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden zowel schriftelijk als mondeling een inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, Postbus 17, 7240 AA Lochem.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw I. de Ligny van de afdeling ROV. Telefoonnummer: (0573) 289222