Gemeente Vlist


---

Verkeersenquête

Omwonenden positief over eenrichtingverkeer Marktveld / Kraanstraat

Bijna alle omwonenden vinden het goed dat voor het Marktveld en de Kraanstraat in Haastrecht eenrichtingsverkeer is ingevoerd. Dat blijkt uit een enquête die de gemeente heeft gehouden.

Om de verkeersveiligheid te vergroten en de doorstroming van het verkeer te bevorderen werd in overleg met bewoners in 2005 eenrichtingverkeer ingesteld voor het Marktveld en de Kraanstraat. De verkeersmaatregel gold voor een proefperiode van 1 jaar. Om te weten te komen hoe eenrichtingsverkeer de omwonenden beviel, zetten wij een korte vragenlijst uit. In totaal reageerden 23 van de 34 mensen die werden aangeschreven. Dit is een respons van circa 60%.

Bijna alle omwonenden die aan de enquête deelnamen (95%) beoordeelde het eenrichtingsverkeer voor het Marktveld en de Kraanstraat als positief. Alle reden voor de gemeente om de tijdelijke verkeersmaatregel om te zetten in een permanente verkeersmaatregel. Uit de enquête kwamen ook andere, waardevolle gegevens en tips naar voren. Enkele zaken pakken wij direct op. Zo komt er binnenkort een bord overstekende kinderen op de kruising Hoogstraat/Marktveld. Verder stellen wij op verzoek van de omwonenden ter hoogte van de Rabobank een stopverbod in. Andere suggesties uit de enquête staan genoteerd en kunnen wellicht bij de eerstvolgende renovatie van de betreffende straten worden meegenomen.

Wij bedanken iedereen die heeft meegedaan aan de enquête bedanken voor zijn of haar inbreng. Met uw hulp maken wij Haastrecht weer een stukje veiliger!


---

| |