Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Neede - Auto doelwit dieven                               |
Een auto die geparkeerd stond aan de Oudestraat is in de nacht van woensdag op donderdag (08/02) het doelwit van dieven geweest. Hierbij is onder meer een radio-cd-speler en een I-pod verdwenen.

De diefstal heeft in de nacht van woensdag op donderdag plaatsgevonden, maar werd donderdagochtend om 08.15 uur pas ontdekt. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats achter het ABN-AMRO gebouw. Men heeft een ruit geforceerd en vervolgens onder meer een I-pod en een radio-cd-speler weten weg te nemen.

De politie roept benadeelden op om altijd aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl of na een telefonische afspraak op het politiebureau. Getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben over deze diefstal worden verzocht te bellen via 0900-8844.

|     |Doetinchem - Navigatiesysteem weg na auto-inbraak         |
Onbekenden hebben op donderdag (08/02) vanuit een auto die geparkeerd stond aan de Burgemeester de Bruijnstraat een navigatiesysteem weggenomen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen.

De diefstal heeft donderdagavond omstreeks 23.45 uur plaatsgevonden. De auto stond voor een woning geparkeerd. Men heeft een ruit ingeslagen en daarna het navigatiesysteem weggenomen.

De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld. De politie roept benadeelden op om altijd aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl of na een telefonische afspraak op het politiebureau. Getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben over deze diefstal worden verzocht te bellen via 0900-8844.

Verder blijft had advies om geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen. Soms kan zelfs de afdruk van een zuignap op de voorruit al voldoende aanleiding zijn om in de auto in te breken. De autokraker veronderstelt dan dat de navigatieappartuur misschien in het dashboardkastje of onder een stoel ligt. Helaas blijkt dat ook vaak het geval. Laat dus het dashboardkastje openstaan en haal waardevolle spullen uit de auto.

|     |Aalten - Verdachte mishandeling aangehouden               |
De politie heeft op donderdag (08/02) een 19-jarige inwoner uit Aalten op verdenking van mishandeling van een 28-jarige plaatsgenote aangehouden. De verdachte is in verband met het onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en aangifte gedaan.

Het incident vond tussen 02.30 uur en 03.00 uur op de Landstraat plaats naar aanleiding van een woordenwisseling. Omstanders wisten in eerste instantie te voorkomen dat de jongeman verhaal ging halen, maar korte tijd later kwam hij alsnog terug en sloeg de vrouw in het gezicht. Het slachtoffer liep als gevolg hiervan onder meer een hoofdwond op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte heeft zich 's middags vrijwillig op het politiebureau gemeld, waarop hij werd aangehouden en is ingesloten. De politie gaat verder met het onderzoek.

Einde berichten


---


---


---

---- --