Politie Haaglanden

Persberichten 9 februari

Haaglanden, 09-02-2007

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag - De politie heeft donderdag 8 februari in een woning aan de Trekweg een hennepkwekerij opgerold. Agenten troffen rond 12.30 uur in de woning diverse kamers aan die waren ingericht als een werkende hennepkwekerij. De planten waren echter al weggeknipt. De politie nam al het materiaal in beslag voor vernietiging en stelt een onderzoek in naar de bewoner(s) van het pand.

Getuigen gezocht bij vechtpartij
Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van een geweldsincident dat donderdag 8 februari aan de Leyweg plaatsvond. Rond 14.00 uur reageerden agenten op een melding van een vechtpartij op de Leyweg. Eenmaal daar aangekomen bleek dat alle betrokken partijen al waren vertrokken. Met een signalement hielden agenten wel een 23-jarige Hagenaar aan. De recherche onderzoekt of hij iets met het incident te maken heeft. Getuigen verklaarden dat er een gewonde zou zijn gevallen, maar een slachtoffer is vooralsnog niet bekend. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem melden? Dan kan via 0800-7000.

Inbreker betrapt
Den Haag - Agenten hebben op donderdag 8 februari rond 21.00 twee verdachten van inbraak aangehouden. Het betreft een 25-jarige vrouw en een 42-jarige man, beiden uit Den Haag. Een familie wonend in de Allard Piersonlaan keek raar op toen zij opeens een vreemde man in de deuropening zag staan. De verdachte had kennelijk ook niet op de bewoners gerekend en vluchtte weer naar buiten. De vrouw des huizes zag dat de verdachte samen met een tweede persoon wegrende in de richting van de Goeveneurlaan. Op dat moment reed net een politievoertuig langs. Met een goed signalement konden de agenten beide personen in de Goeveneurlaan aanhouden.

Aanrijding met letsel
Den Haag - Een 16-jarige fietsster uit Den Haag raakte donderdag 8 februari om 11.45 uur op de Meppelweg gewond door een aanrijding met een auto. Het meisje fietste op de Meppelweg in de richting van de Beresteinlaan. Een 28-jarige Haagse bestuurster zag haar ter hoogte van het Randveen over het hoofd. Zowel de fietsster als de automobiliste probeerden nog te remmen. Door de sneeuw schoven zij door en ontstond toch een aanrijding. De ambulance vervoerde de fietsster met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Dronken mannen vernielen plantenbakken
Den Haag - Twee 26-jarige Delftenaren zijn 9 februari omstreeks 2.30 uur aangehouden op de Herengracht. Politieagenten die waren toegesneld na een melding dat twee mannen planten uit de plantenbakken aan het trekken waren, zagen de verdachten net de laatste planten over straat gooien. Beide verdachten bleken behoorlijk onder invloed en mochten op het politiebureau hun roes uitslapen. Toen ze ontwaakten, hoorden de mannen dat ze niet alleen een proces-verbaal hadden gekregen, maar ook de schade moeten vergoeden.

Boete niet betalen, auto in beslag
Den Haag - Een 55-jarige Belg werd 9 februari omstreeks 4.00 uur op de Vondelstraat betrapt op rijden onder invloed. De man blies maar liefst 845 ugl. Hij weigerde de boete van 1.050 te betalen. Omdat de man een Belg was, werd vervolgens zijn auto in beslag genomen.

Voor verkeerslicht in slaap gevallen
Den Haag Alcohol, vermoeidheid en autorijden gaan niet samen. Dat bleek vrijdagochtend in alle vroegte maar weer eens op de kruising van de Haagweg en de Geestbrugweg in Den Haag. Een 26-jarige Hagenaar was wachtend voor het verkeerslicht prinsheerlijk in slaap gevallen. De slapende man werd kort na vijf uur aangetroffen door surveillerende politiemensen. Een ademanalyse wees uit dat hij teveel alcohol had genuttigd.

Drie minderjarige winkeldievegges
Leidschendam De politie ging 8 februari 2007 om 14.10 uur naar een warenhuis in Leidschenhage voor drie minderjarige winkeldievegges. Beveiligingsbeambten betrapten de drie meiden van 13, 14 en 15 jaar uit Leidschendam en Den Haag en droegen ze over aan de politie. Ze hadden lipgloss en gekleurde lenzen gestolen. Voor de twee meisjes uit Leidschendam was het de eerste keer en zij krijgen een Halt-verwijzing. De Haagse komt daar niet meer voor in aanmerking, zij kreeg een proces-verbaal.

Behoorlijke slok op
Wassenaar Agenten zagen 9 februari om 03.25 uur een auto met hoge snelheid over de Fabritiuslaan rijden. Ze hielden de bestuurder staande en lieten hem blazen. Na een eerste indicatie op straat blies de 31-jarige man uit Wassenaar aan het bureau 615 ugl. Aangezien de ondergrens voor alcohol in het verkeer op 235 ugl ligt, hield deze score in dat de man gelijk zijn rijbewijs moest inleveren.

Jongen mishandeld, tram stilgezet
Rijswijk - De politie heeft donderdagavond een tram stilgezet om acht jongeren uit Den Haag en Rijswijk aan te houden op verdenking van mishandeling. De acht, in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, zouden op het Waldhoornplein in Rijswijk een 18-jarige jongen uit Rijswijk hebben mishandeld. Hierna zouden zij in de tram 17 richting Station Rijswijk zijn gestapt. De tram kon ter hoogte van de kruising van de burgemeester Elsenlaan en de Generaal Spoorlaan stop worden gezet. Het achttal kon worden aangehouden. De jongen die zou zijn mishandeld is gehoord, maar wil geen aangifte doen.

Aanrijding door dronken automobilist
s Gravenzande Een dronken automobiliste veroorzaakte donderdagmiddag een aanrijding op de Rijnvaartweg in s Gravenzande. De 42-jarige automobiliste liet, terwijl zij op de Rijnvaartweg stond, haar auto achteruit rollen. Daarbij raakte zij de auto achter haar met materiële schade als gevolg. De politiemensen die de aanrijding kwamen opnemen, roken een alcohollucht. Een blaastest en ademanalyse wezen uit dat de vrouw teveel had gedronken. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Auto schept fietser
s Gravenzande Een 17-jarig fietsster uit s Gravenzande is donderdag 8 februari aan het begin van de avond geschept door een auto. De automobilist, een 34-jarige man uit De Lier zag het meisje op de Sand-Ambachtstraat over het hoofd toen hij afsloeg. Zij werd met hoofdletsel naar het Reinier de Graafziekenhuis gebracht. s Avonds mocht zij weer naar huis.

Actie Fiets verlicht: slechts 2 bekeuringen
Naaldwijk - Bij een fietsverlichtingscontrole vrijdagochtend 9 februari op de Dijkweg in Naaldwijk heeft de politie slechts twee fietsers een proces-verbaal hoeven te geven. Van meer dan 50 andere fietsers was de verlichting wel in orde. Politie Haaglanden houdt in deze donkere maanden extra controles hierop.

Meisje op brute wijze beroofd
Delft Een 16-jarig meisje uit Delft is donderdagochtend omstreeks negen uur op brute wijze beroofd door drie mannen. Het slachtoffer liep over de Brasserskade toen zij een steegje werd ingetrokken. Eén van de mannen trok een mes, bedreigde het slachtoffer en dwong haar al haar bezittingen af te geven. Het slachtoffer werd tijdens de beroving ook in haar buik gestompt. De politie zoekt getuigen van deze roof. De verdachten zijn volgens het slachtoffer Noord-Afrikaans uitziende mannen, tussen 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang. Twee mannen droegen zwarte baseballpetje, de derde man droeg een opvallend vierkant diamantje in zijn linkeroor. Eén verdachte droeg een zwarte jas van het merk Kappa. Getuigen kunnen bellen met Bureau Delft via 0900-8844. Wie anoniem wil blijven, kan bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Krantenbezorger mishandeld
Zoetermeer Een 14-jarige Zoetermeerse bezorger van een huis-aan-huiskrant is donderdagmiddag mishandeld door drie onbekend gebleven jongens. Het slachtoffer was omstreeks vijf uur kranten aan het bezorgen in de Bloemendaalstraat toen hij door de drie werd bekogeld met sneeuwballen. Daarna sloegen, schopten en stompten de belagers de 14-jarige. Ze achtervolgden de jongen toen deze probeerde te ontkomen en gingen er uiteindelijk pas vandoor toen het slachtoffer in de Ameidestraat een vriend tegenkwam. De daders zijn licht getint, ongeveer 13 jaar oud, hebben kort donker haar en droegen donkere jassen met bontkragen. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Zij kunnen bellen met Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Ook kunnen mensen informatie kwijt bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

In slaap gesukkeld: aanrijding
Zoetermeer Een 44-jarige Zoetermeerse verpleegster die na haar nachtdienst naar huis reed en in slaap sukkelde, heeft donderdagochtend op de Zuidweg een aanrijding veroorzaakt. De vrouw botste met haar auto achterop de auto van een 32-jarige plaatsgenote, die haar kindje van 1 jaar achterin had zitten. De 32-jarige en haar kind zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.