Politie Groningen

Vrijdag 9 februari 2007

Provincie Groningen, 09-02-2007

Groningen: politie onderzoekt woninginbraak

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Waterhoen. De melding was dat er werd ingebroken en dat de verdachten nog in de woning waren. Toegesnelde agenten gingen de woning binnen. Toen ze boven waren, bleken drie verdachten een verdieping lager te zijn. Een van hen wist via het balkon te vluchten. De andere twee wisten ook te vluchten. Op het moment dat de technische recherche onderzoek deed in de woning, kreeg de politie opnieuw een melding dat een van de verdachten in de omgeving liep van de woning. Dit keer kon hij in de kraag worden gevat na een korte achtervolging. Het bleek een 20-jarige man uit Polen te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in naar de andere twee verdachten. Ook onderzoekt de politie of zij in aanmerking komen voor meer inbraken.

Groningen: jonge winkeldieven betrapt

Twee jongens uit Groningen (16 en 17 jaar) zijn donderdagmiddag bij een warenhuis in de Herestraat aangehouden voor winkeldiefstal. Zij liepen met meerdere kledingstukken de paskamers in. Ze kwamen met deze kleding ook de paskamer weer uit, alleen droegen ze het onder hun eigen kleding. De medewerker wist dat de twee weken eerder ook in de winkel waren geweest. Toen handelden ze op een soortgelijke manier. Ze wisten toen een jas mee te nemen zonder te betalen. Dit keer ging het om broeken, overhemden en een shirt, met een totale waarde van 750 euro. Aan de kleding is schade ontstaan, doordat het
beveiligingsmateriaal kapot was getrokken. De jongens zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak. Ook zijn hun ouders geïnformeerd over hun bezigheden.

Groningen: meisje aangehouden voor belediging

Een 14-jarig meisje uit Groningen is donderdagavond in de Herestraat aangehouden voor belediging. Zij stond daar met een paar vrienden en op het moment dat agenten langs liepen, schreeuwde ze beledigende woorden richting de agenten. Zij werd aangehouden

Groningen: politie controleert op roodlicht en fietsverlichting

De politie heeft donderdagmiddag op de Parkweg een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden 550 automobilisten en 375 fietsers gecontroleerd. Zeven automobilisten en vijftien fietsers kregen een bekeuring. Twee automobilisten kregen een bekeuring, omdat ze de voetgangers op een zebrapad geen voorrang gaven. Eén droeg geen autogordel en een ander kreeg een bon, omdat hij niet-handsfree belde. In de Herestraat werd een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hierbij kregen 27 fietsers een bekeuring, omdat zij geen verlichting hadden.

Groningen: jongen steelt uit discos

Een 19-jarige Stadjer is donderdagnacht in de Peperstraat aangehouden voor diefstal. Een medewerker van cameratoezicht zag dat de man een wijnkoeler uit een steegje te voorschijn haalde. Hij werd in de Peperstraat aangehouden. Hij had onder zijn jas een wijnkoeler, drie bierglazen en twee wijnglazen en een metalen asbak verstopt. Op het bureau bekende hij de diefstallen. De goederen had hij meegenomen uit verschillende discotheken. Ze zijn teruggegeven aan de eigenaren. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: sneeuwballen gooien leidt tot mishandeling

De politie in Drenthe heeft donderdagnacht in Emmen een 21-jarige man uit Emmen aangehouden voor mishandeling. Hij had een 22-jarige Stadjer in zijn gezicht geslagen. De Stadjer was samen met een 23-jarige Emmenaar en een 20-jarige Stadjer sneeuwballen aan het gooien op de Turfsingel. Hierbij raakte een sneeuwbal per ongeluk de auto van de Emmenaar. Hij stapte uit en de Stadjer bood zijn excuus aan, maar de verdachte haalde direct uit. Hij liep een gebroken neus op. De 20-jarige vriend probeerde de boel te sussen, maar ook hij moest er aan geloven. Ook hij werd vol op zijn neus geraakt. Zij schakelden de politie in. De collegas van Drenthe zagen hem rijden en hielden hem aan. Hij werd in Groningen ingesloten voor nader onderzoek.

Ter Apel: man rijdt onder invloed

De politie heeft donderdagnacht in de Hoofdstraat een 26-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor rijden onder invloed. De Ter Apel werd in de auto van een vriend gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde hierop zijn rijbewijs in. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Oosterwijtwerd: banden- en loopspoor verraadt alcomobilist

De politie heeft donderdagnacht een 26-jarige man uit Oosterwijtwerd in zijn woning aangehouden voor rijden onder invloed. De politie werd de door de man gewaarschuwd dat hij met zijn auto in de sloot was gereden. Hij gaf aan dat hij de vandaag de auto uit de sloot zou halen. Ook verklaarde de 26-jarige dat er geen alcohol in het spel was. Politieagenten namen hierop polshoogte in Oosterwijtwerd. De dienders zagen vanaf een café een bandenspoor van een auto lopen naar de Damsterweg. Twee keer week het bandenspoor af van de normale loop van de weg. De betreffende automobilist had kennelijk twee keer moeten corrigeren. Bij de derde keer ging het fout, waarna de verdachte met zijn auto regelrecht de sloot in was gereden. Vanaf de plek van het ongeval zagen de agenten voetsporen naar de woning van de Oosterwijtwerder. Ook dit spoor was niet recht: het spoor liep soms van de ene kant van de weg naar de andere kant. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde hierop zijn rijbewijs in. De verdachte verklaarde dat na thuiskomst nog twee halve liters had gedronken. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de verdachte is door een sleepdienst afgevoerd.

Ter Apel: vrouw rijdt 54 km/uur te hard

De politie heeft donderdagochtend het rijbewijs van een 35-jarige vrouw uit Bourtange ingevorderd. De vrouw had op het 60 kilometer gedeelte van de Sellingerstraat 114 km/uur gereden. Deze forse snelheidsovertreding kostte de vrouw haar rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam/Ter Apelkanaal: te zwaar beladen vrachtwagens

De politie heeft donderdagochtend- en middag twee
vrachtwagencombinaties voor overbelading bekeurd. Op de Provincialeweg N366 bij Veendam had een 46-jarige chauffeur zijn combinatie 11 procent overbeladen. In de middaguren overkwam een 28-jarige chauffeur uit Emmer Compascuum hetzelfde op Jipsingboermussel in Ter Apelkanaal. Zijn combinatie bleek naar weging 8 procent te zwaar. Tegen beide chauffeurs wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op drie locaties in de provincie Groningen een snelheidscontrole gehouden:

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1127, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg (N355): aantal geregistreerde voertuigen: 1791, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, Het Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 1218, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.