TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 07-02-2007

Televisie
AndrÉ rieu in new york
Uitzending vrijdag 9 februari
Nederland 1 - 22.00 uur

AndrÉ rieu treedt op voor 6000 amerikanen

De kijkers hebben André Rieu, zijn orkest en koor de afgelopen weken gevolgd op weg naar New York en vanavond is het dan zover: het grote concert voor meer dan 6000 toeschouwers! In ANDRÉ RIEU IN NEW YORK, dat de TROS op vrijdag 9 februari uitzendt, is het eerste deel te zien van het succesvolle concert van André Rieu en zijn orkest in de Radio City Music Hall in New York.

André en zijn Johann Strauß Orkest laten zich van een geheel nieuwe kant horen. Het is bijzonder te zien hoe veelzijdig deze talentvolle violist en zijn orkest zijn. In New York, een stad waar men toch wel het een en ander gewend is, zetten ze met hun repertoire binnen de kortste keren de hele Radio City Music Hall op zijn kop. André Rieu heeft een unieke mix weten te maken van Amerikaanse en Europese hoogtepunten uit de romantische muziek, met onder meer melodieën uit films en musicals.

Naast André Rieu en het Johann Strauß Orkest werken aan dit grote concert mee: de Platin Tenöre en de sopranen Suzan Erens, Carla Maffioletti en Celine Saleh. Verder is voor de eerste keer het wereldberoemde Harlem Gospel Choir bij André Rieu te gast.

Het tweede en laatste deel van dit concert wordt uitgezonden op vrijdag 16 maart bij de TROS op Nederland 1.