Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSUITNODIGING

Opening Het Sieraad 9 februari

Amsterdam, 2 februari 2007

Graag nodigen wij u uit voor de officiële opening van Het Sieraad, Postjesweg 1, 1057 DT, Amsterdam (de voormalige Vakschool voor Edelsmeden) door wethouder Ahmed Aboutaleb, op vrijdag 9 februari om 16.00 uur.

Voorafgaand aan de ontvangst van de gasten en de officiële openingshandeling is er gelegenheid voor de pers om het gebouw te filmen en te fotograferen. U kunt zich daarvoor opgeven bij Eric Baars, van het ROC van Amsterdam, 06-184533128. U kunt bij hem ook uw eventuele verzoeken voor interviews met de architect, ondernemers in het gebouw en/of een bestuurder van Ymere, de eigenaar van het gebouw, een bestuurder van het ROC van Amsterdam of de wethouder voor Stedelijke Vernieuwing Ab Cherribi van stadsdeel De Baarsjes indienen. U bent vrijdag 9 februari welkom vanaf 14.15 uur. Het officiële gedeelte van de opening start om 15.30 uur.

Het Sieraad is een uitgesproken voorbeeld van hedendaagse stedelijke vernieuwing in herontwikkelingsgebieden in Amsterdam. Het gebouw is bijna een eeuw oud en stamt uit de tijd van de Amsterdamse School. Voordat het zijn nieuwe bestemming kreeg is deze voormalige ambachtsschool geheel gerestaureerd op basis van de oorspronkelijke bouwtekeningen. Zonder die oorspronkelijkheid geweld aan te doen zijn eigenaar Ymere en het stadsdeel erin geslaagd eigentijdse functies in het gebouw mogelijk te maken. Nu eens niet de obligate hotelinvulling, maar een multifunctioneel gebouw met duidelijke relaties met de omgeving. Die relaties zijn zowel maatschappelijk-cultureel als economisch en educatief van aard. In het gebouw komt binnenkort ook een grand café met een terras aan het water. Stadsdeel De Baarsjes heeft Het Sieraad als officiële trouwlocatie aangewezen.




Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam