LTO Noord


Persbericht:

Dag van LTO Noord in Overijssel op 9 februari 2007

Agrarische sector is speler van formaat in Overijssel

âOndernemer met hart en zielâ is het thema van de ledendag van LTO Noord in de provincie Overijssel. Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 9 februari 2007 in Boode, Brink 10 in Bathmen van 10.00 tot 15.15 uur. Het ochtendprogramma is exclusief voor leden, voor het middagprogramma zijn ook externe partners uitgenodigd.

Doel van de dag is de (eigen)waarde van de agrarische sector op de kaart te zetten. De land- en tuinbouw is een belangrijke economische speler in Overijssel (10% van de economie). Boeren kunnen daarnaast een belangrijke rol spelen bij natuurontwikkeling en de oplossing van waterproblemen, het toegankelijk maken van het buitengebied voor de âstedelingâ en het aanbieden van nieuwe diensten met veel maatschappelijke waarde, zoals zorgboerderijen.

Na het welkomstwoord van Jannie Lamberts, voorzitter van LTO Noord in deze provincie, houdt Hein Pieper, projectleider Waarde(n) van het Land een presentatie met als titel âBoer in Hart en Zielâ. Kees Oomen, directeur Landbouw Ministerie LNV, zal na de lunch de economische betekenis van de agrarische sector in Overijssel toelichten. Na zijn presentatie is het tijd voor een interactieve discussie met als panelleden naast Kees Oomen en Jannie Lamberts, Piet Jansen (Gedeputeerde Provincie Overijssel) en Hayo Apotheker (Burgermeester Steenwijkerland). Monique Sleiderink van RTV Oost neemt de algehele presentatie van de dag voor haar rekening.

De dag wordt passend afgesloten met een optreden van de bekende countryzanger Ben Steneker met nummers van zijn nieuwste cd âFarmers feed the Worldâ.

LTO Noord organiseert in iedere provincie een Dag van LTO Noord. Die dagen zijn bedoeld om leden te informeren, met hen in gesprek te gaan en het netwerk van de agrarische sector in die regio te versterken. Onder het genot van een hapje en een drankje is er dan ook volop de gelegenheid om met de sprekers, de agrarische ondernemers en de vertegenwoordigers van agribusiness, overheden en andere instanties van gedachten te wisselen. Vanaf september 2006 tot en met februari 2007 vinden negen Dagen van LTO Noord plaats. Op vrijdag 16 februari a.s. vindt de ledendag plaats van LTO Noord Utrecht.

Meer informatie is te vinden op www.ltonoord.nl


---

_____________________

Noot voor de pers: u wordt hierbij van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wim van Beuzekom, Hoofd Communicatie LTO Noord a.i., T 0570 â 66 23 19 of

Willem Groot Wassink, Verenigingsadviseur LTO Noord, T 0570 â 66 28 77

Maandag 29 januari 2007