Ingezonden persbericht


Persbericht

3 januari 2007

Viable Entertainment stelt première opera Otello uit

Meniscusoperatie Ernst Daniël Smid vraagt aanpassing repetitieschema

Vanaf vrijdag 9 februari 2007 presenteert Viable Entertainment de opera Otello van Giuseppe Verdi in het RAI theater te Amsterdam. Oorspronkelijk stond de première gepland op 19 januari aanstaande, maar door een operatie aan de meniscus van hoofdrolspeler Ernst Daniël Smid wordt deze uitgesteld. Smid zingt momenteel in de operette La Vie Parisienne. " 's Avonds optreden en overdag repeteren voor zijn zware rol van Jago zou te veel van hem vragen tijdens zijn herstelperiode. Vandaar dat we de première uitstellen naar 9 februari aanstaande", aldus producent Saim Simsek van Viable Entertainment.

Precies 120 jaar geleden, op 5 februari 1887, ging Otello in première in het Teatro alla Scala in Milaan. Verdi bewerkte voor zijn voorlaatste opera het van oorsprong Venetiaanse liefdesverhaal van Shakespeare met het prachtige Ave Maria als een van de muzikale hoogtepunten. Het libretto is van Arrigo Boito. Samen weten ze de complexiteit van de menselijke emotie precies te vangen zoals die ook naar voren komt in Shakespeare's toneelstuk.

Viable Entertainment is een Nederlandse operaproducent die ernaar streeft om zowel de ervaren operaliefhebber als nieuw, jong publiek te bereiken. Kenmerkend voor de opera's is de multimediale aanpak waarin toneel en film naadloos in elkaar overvloeien. De kostuums zijn in handen van de Amsterdamse befaamde modeontwerper Aziz. Door de bij de kaartprijs inbegrepen consumpties maakt de producent een einde aan het lange wachten in de pauze. Ook ontvangen bezoekers een programmaboek bij hun bestelde kaarten. Otello is de derde productie van Viable Entertainment, Nabucco en Die Zauberflöte gingen eerder dit jaar succesvol in première.
* Otello van Viable Entertainment

* 9 (première), 17 en 25* februari, 10 en 17 maart 2007
* RAI theater, Amsterdam

* Aanvangstijd 20:00 uur (* matineevoorstelling om 14:00 uur)
* Kaarten vanaf ¤45,- incl. consumpties, garderobe en programmaboek

Voor meer informatie of highres beeld:
De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl Tessa Harmsen tessa.harmsen@demediavilla.nl Peter Tabernal peter.tabernal@demediavilla.nl

www.operas.nl
www.raitheater.nl
www.ernstdanielsmid.nl www.aziz.nl