Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

De interactieve fotowebsite "Amerikafoto.nl" is online gegaan

Deze site is de eerste in een hele serie fotowebsites van de belangrijkste vakantielanden en alle Nederlandse provincies.
Het interactieve karakter van de site komt tot uitdrukking in het feit dat bezoekers niet alleen foto's kunnen bekijken en via diverse zoekopties foto's over bepaalde staten en onderwerpen kunnen zoeken, maar ook hun eigen foto's kunnen uploaden en via die weg aan een groot publiek kunnen tonen.

Voor nadere uitleg verwijzen wij u naar de site www.amerikafoto.nl.
Op de Homepagina treft u een button aan met de tekst "Uitleg en instructie". Hier vind u nadere informatie over de website en de manier waarop deze werkt.

Hier staat o.a. te lezen:

"Amerikafoto.nl
Amerikafoto.nl is een website waarop iedereen zijn mooiste Amerikafoto's kan plaatsen. Iedereen kan via de zoekmachine bepaalde staten of steden opzoeken, of gewoon de meest recent toegevoegde foto's bekijken.
Amerikafoto.nl wil een verzamelplek zijn voor foto's van het heden en verleden van de Verenigde Staten van Amerika. Een fotografische encyclopedie zou je het kunnen noemen.
Natuurlijk zal het grootste deel van de geuploade foto's bestaan uit de bekende toeristische plekken. En daar is helemaal niets mis mee!
Hier hoeft het echter niet bij te blijven. Denk ook eens aan foto's van het alledaagse straatbeeld en het alledaagse leven. Denk aan grappige straatnaambordjes, bijzondere auto's, de toevallige ontmoeting met een Hollywood beroemdheid, uw foto van Independence Day of de New York Marathon.
Kortom, de mogelijkheden zijn onbeperkt als u er maar even over nadenkt. Het hoeft ook niet beperkt te blijven tot de mooie plaatsjes. De slums in de South-Bronx of een vervuilend industriegebied maken net zo goed deel uit van het complete beeld van de USA!
Veel plezier met het uitzoeken en uploaden van uw mooiste, meest bijzondere of beste Amerikafoto's.

Voor wie is deze site bedoeld?
Deze site is bedoeld voor iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in de Verenigde Staten. Mensen die er geweest zijn worden uitgenodigd hun foto's te uploaden. Anderen kunnen dan volop van de foto's genieten, wegdromen en alvast in gedachten een reis plannen. Voor weer anderen is het een opzoekhulp bij het voorbereiden van een vakantie, om alvast deze fotografische reisgids door te bladeren. Een site voor iedereen!"

Alles wat hier staat is straks natuurlijk ook van toepassing op de sites van andere landen of onze provincies.

De nieuwe website is een initiatief van Jo Spätgens en Léon Everaert. Voor algemene aanvullende informatie kunt u contact opnemen met 06 54 376 899
De site is gebouwd door Rob Lechanteur van Webdesign-Sittard. Met vragen over de techniek achter de site kunt u terecht op nummer 06 16 278 321.

---- --