Ingezonden persbericht


Dixons versnelt expansie in Nederland aanzienlijk

Ombouw 24 elektronica-afdelingen in V&D brengt aantal filialen op 170

's-Hertogenbosch, 8 februari 2007

Dixons, de succesvolste multimediaketen in Nederland, gaat dit jaar fors uitbreiden. In niet minder dan 24 V&D-warenhuizen opent Dixons de komende maanden een filiaal. Daardoor groeit Dixons in Nederland naar 170 filialen en versterkt Dixons zijn positie als grootste, snelst groeiende en meest veelzijdige winkelketen voor vrijetijdselektronica.

De nieuwe Dixons-filialen komen in de plaats van Electric City, het huidige elektronicaconcept van V&D. Vorig jaar heeft Dixons de formule al in drie warenhuizen (Groningen, Hilversum en Arnhem) met succes getest. De resultaten zijn zo veelbelovend dat besloten is de expansie versneld voort te zetten.

Met V&D is onlangs een overeenkomst gesloten voor de ombouw van 24 filialen van Electric City, alsmede de overname van de circa 200 medewerkers. Deze filialen zullen tussen maart en november worden omgebouwd tot een speciale, op het warenhuis toegesneden formule onder de naam Dixons X-tra.

Extra assortiment
De klant vindt bij Dixons X-tra het complete assortiment vrijetijdselektronica van de bestaande winkels, aangevuld met een aanbod van kleine huishoudelijke elektrische apparaten (zoals stofzuigers, friteuses etc.) en artikelen voor persoonlijke verzorging (elektrische tandenborstels, shavers). De winkeluitstraling, deskundigheid en klantvriendelijkheid zullen identiek zijn aan die van de bestaande Dixons-filialen.

Miljoenen potentiële klanten
Johan Lesterhuis, directievoorzitter van Dixons, is enthousiast over de aanstaande expansie. "Het warenhuis heeft een grote aantrekkingskracht op de consument. Per week komen er miljoenen bezoekers. Onze bestaande filialen trekken jaarlijks ruim 25 miljoen bezoekers. Voor ons is dit dus een fantastische mogelijkheid om onze formule voor een aanzienlijk grotere groep van elektronicaliefhebbers te profileren en onze groei een krachtige impuls te geven."

Dixons heeft het nieuwste als eerste
Dixons is de meest actuele multimediaketen in Nederland met een aanbod dat altijd populair is. Dixons heeft alle producten als eerste; nieuw is ook écht nieuw bij Dixons, zowel op het gebied van hard- en software voor PC's, als in het segment van personal audio, digitale fotografie, gaming, telecom en navigatie. Het assortiment bestaat voornamelijk uit A-merken, die ook via de internetshop www.dixons.nl kunnen worden gekocht.

Dixons is onderdeel van Dexcom Holdings, een toonaangevende onderneming in de Benelux op het gebied van personal electronics, gaming, telecom, content en services. Dexcom is eigenaar van de winkelformules Dixons, Dynabyte en t for telecom alsmede een groot aantal webwinkels. Dexcom dochter Harmony Financial Services is gespecialiseerd in verzekeringen voor personal electronics.

Note voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johan Lesterhuis, Managing Director van Dixons, tel: 073-64 60 707


---- --