PvdA Rotterdam


In de media

Live at Nighttown krijgt vier ton

Do 8 Feb 2007 - AD Rotterdams Dagblad

De voorlopige redding van poptempel Nighttown is zo goed als zeker. De collegepartijen PvdA, CDA, VVD en GroenLinks zijn het ermee eens dat een subsidie van 400.000 euro wordt gebruikt om de stichting Live at Nighttown (LAN) te behouden. LAN is verantwoordelijk voor de organisatie van de concerten.

Interim-manager Michel Smit is opgetogen over het voornemen van het college. Het geld is bestemd om LAN schuldenvrij te maken. "Dan zijn we schoon en kunnen we weer concerten organiseren.'' De doorstart van LAN was een voorwaarde voor de initiatiefnemers van een doorstart van de exploitatie van Nighttown. Een trio beoogde exploitanten hoopt binnen enkele weken met betrokken partijen overeenstemming te bereiken. Smit heeft goede hoop dat zij de finaciering rond krijgen. "Wij hebben nog tweeënhalve maand nodig om de organisatie weer goed op te zetten. Ik hoop dat we gelijk op kunnen lopen met de nieuwe exploitanten. Een grote opening is het ideaal.''

Het besluit over de 400.000 euro subsidie (eigenlijk bedoeld voor verbouwing van de grote zaal) had eigenlijk twee weken geleden moeten worden genomen. Door een knullige samenloop van omstandigheden kwam het daar niet van. Bij de beslissende stemming waren vijf PvdA'ers afwezig. Nighttown dreigde daardoor kopje onder te gaan, omdat het contract tussen Heineken en de beoogde exploitanten op 1 februari afliep. Dat is nu een maand verlengd.

De oppositie, en met name Leefbaar Rotterdam, reageerde gisteren furieus in de commissievergadering. Volgens raadslid Dries Mosch ontbreekt een duidelijke financiële onderbouwing van de exploitanten. Ook blijkt volgens hem uit het financieel rapport dat de controle op de subsidies voor Nighttown jarenlang ontbrak. Volgens Theo Cornelissen (SP) is er zelfs `gesjoemeld'. Wethouder Orhan Kaya stelde dat `geen malversaties zijn geconstateerd'. Over de toekomst van de popsector - er wordt gesproken van een pop-verzamelgebouw - wilde hij niets kwijt. "We moeten eerst dit probleem oplossen , anders zijn we op lange termijn ongeloofwaardig,'' aldus de wethouder.

De PvdA vond dat het afgelopen moest zijn met verdachtmakingen richting het management van Nighttown. "Rotterdam heeft gewoon een poppodium nodig,'' zei Jacqueline de Jong.
Het officiële besluit wordt volgende week in de gemeenteraad genomen. De PvdA komt dan mogelijk met een voorstel om de vier ton te halen uit een ander subsidiepotje, zodat het geld alsnog voor de verbouwing kan worden gebruikt.

Verschenen in het AD Rotterdams Dagblad van donderdag 08 februari 2007

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer