Ingezonden persbericht


Koepelorganisatie ouders verstandelijk gehandicapten beëindigt haar activiteiten

FvO vraagt faillissement aan

De Federatie van Ouderverenigingen, koepelorganisatie van ouders en verwanten en mensen met verstandelijke beperkingen, heeft wegens financiële problemen haar faillissement aangevraagd.

De Algemene Ledenvergadering van de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) heeft woensdagavond besloten om het faillissement van de organisatie aan te vragen. Reden is een ernstige financiële crisis bij de koepel van de ouderverenigingen..

In de loop van de afgelopen jaren is de organisatie in de rode cijfers beland. Aangezien de federatie zelfs na een reorganisatie niet meer kan voldoen aan de subsidievoorwaarden van haar belangrijkste financier, Stichting Fonds PGO, heeft Fonds PGO per 1 januari haar subsidierelatie beëindigd. Het betekent dat de FvO niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Op dit moment is een faillissement de enige oplossing.

De FvO heeft in de veertig jaar van haar bestaan veel bereikt voor mensen met verstandelijke beperkingen en hun ouders en verwanten. Dit mede dankzij de inzet van haar deskundige en betrokken medewerkers en vrijwilligers, zowel in de landelijke, regionale en lokale belangbehartiging, als in de dienstverlening aan ouders en verwanten.

De FvO, koepelorganisatie van verenigingen van ouders en verwanten van verstandelijk gehandicapten stopt haar activiteiten. De lidverenigingen beraden zich over de mogelijkheden om de belangenbehartiging van en de dienstverlening aan mensen met verstandelijke beperkingen en hun ouders en verwanten zo goed mogelijk voortgang te laten vinden.

_____

Noot voor de redactie,