BedrijfsautoRAI

Kwaliteit, maatwerk en service van MAN overtuigen BUKO Groep

(2/8/2007)
BUKO Groep uit Beverwijk heeft het afgelopen jaar 35 MANâs gekocht. De opbouw was in veel gevallen maatwerk. Voor 2007 staan er nog 25 eens MAN trucks in bestelling.
De BUKO Groep â met het hoofdkantoor in Beverwijk en tien vestigingen in Nederland en België â heeft het afgelopen jaar niet minder dan 35 MANâs aangekocht, variërend van een 7 tons TGLâs tot zware TGA 10x8 kippers. Het gaat om trucks met een veelal complexe, op maat gesneden opbouw voor specialistisch werk. De totale Nederlandse vloot omvat op dit moment 52 kippers, 45 lichte trucks met reinigingsunit voor het vervoer van Eco-toiletunits, en tien containerchassis.

Onder de 25 nieuwe MANâs die BUKO Groep voor 2007 heeft besteld, zijn er twaalf van het type TGL. Twee daarvan worden in België gestationeerd. Volgens Frank Zonneveld, chef werkplaats en verantwoordelijk voor het technische traject bij de inkoop, is het voor BUKO Groep van belang dat MAN Euro 4-motoren met EGR levert en het tanken van AdBlue dus niet nodig is. Los daarvan heeft de groep zeer goede ervaringen opgedaan met de betrouwbaarheid van de trucks en de service van de leverancier, MAN dealer BTS Wognum. âBTS is voor ons de moeite van het omrijden waard. Ze hebben daar de wil om je te helpen en maken altijd tijd voor je vrij. Hoe druk het ook isâ, aldus de heer Zonneveld.

BUKO Groep, opgericht in het begin van de jaren â60, is uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse ondernemingen op het gebied van bouwplaatsinrichtingen, verplaatsbare sanitairunits, tijdelijke kantoor-, school- en bedrijfsunits, bureau- en schaftlokaalmeubilair, de bouw van hallen en loodsen. Een ander deel van de BUKO Groep levert en verkoopt verkeersvoorzieningen. Daarnaast is er nog de transportpoot. Deze laatste exploiteert een vloot van autolaadkraanchassis en kippers.

De trucks zijn ingericht met een autolaadkraan voor plaatsen van containers en units, of met vloeistofdichte laadbakken voor het vervoer van slib, bagger, beton en asfalt. Voor het vervoer van verontreinigde grond gebruikt BUKO Transport trucks waarvan de cabine voorzien is van airco, overdrukunit en multikappen. Dit voorkomt dat schadelijke stoffen in de cabine doordringen of in het milieu terecht komen.