Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Rijkswaterstaat en KLPD: wees voorbereid op winterse omstandigheden

Nieuwsbericht | 08-02-2007

Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politie Diensten adviseren iedereen rekening te houden met het winterse weer. Er is kans op grote vertraging.

Weggebruikers die de snelweg op gaan wordt geadviseerd zoveel mogelijk rechts te rijden. Vrachtwagens krijgen zelfs een dringend advies om rechts te rijden. Hierdoor blijft de rechterrijstrook vrij van sneeuw en goed berijdbaar. De vluchtstroken moeten vrij gehouden worden voor de hulpdiensten. Mensen die de weg niet op hoeven, doen er verstandig aan thuis te blijven. Automobilisten die toch de weg op gaan, kunnen het beste de avondspits mijden. Daarnaast dienen zij hun snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden en rekening te houden met een langere reistijd.

Rijkswaterstaat heeft afgelopen nacht volop gestrooid en zal dat in de loop van de dag blijven doen. Sneeuwschuivers staan klaar om rijstroken weer sneeuwvrij te maken. Bij eventuele ongevallen worden weginspecteurs ingezet om deze zo snel en veilig mogelijk af te handelen en de weg weer vrij te maken.