Gemeente Amsterdam


Uitnodiging
Aan de redacties en correspondenten

Datum 7 februari 2007
Kenmerk 012

Wethouders Vos en Herrema, woningcorporaties en zorginstellingen ondertekenen Woonservicepact Amsterdam

Geachte mevrouw, mijnheer,

In aanwezigheid van de wethouders Marijke Vos en Tjeerd Herrema, Agis bestuurder Diana Monissen en namens de stadsdelen portefeuillehouder Antoinette Tanja wordt op donderdag 8 februari het Woonservicepact Amsterdam bezegeld.

Met het Woonservicepact komt Amsterdam tegemoet aan de groeiende behoefte van mensen om zelfstandig te blijven wonen, ook als ze dagelijks zorg nodig hebben. Kernprobleem van het Woonservicepact zijn de woonservicewijken die, verspreid over de stad, in de bestaande bouw gerealiseerd worden. Hier is zorg op afroep aanwezig en worden alle nodige diensten op het gebied van welzijn en mobiliteit aan huis geleverd. In het Woonservicepact zijn de ambities voor de komende vier jaar vastgelegd.

· Speciaal voor deze gelegenheid is een film gemaakt. De film laat zien hoe zelfstandig wonen in deze stad er al uit ziet, wat daar voor nodig is en wat er nog beter kan. · De Woonzorgmonitor wordt gepresenteerd. De Woonzorgmonitor is een internetapplicatie die op wijkniveau het actuele woonzorgaanbod in beeld brengt. · In een interviewachtige setting lichten de partners hun ambities toe. Het debat is onder de inspirerende leiding van Pieter Hilhorst. · Rondleiding door de geheel verbouwde Klinker, het Huis van de Buurt.

Het Woonservicepact wordt bezegeld door de partijen die vertegenwoordigd zijn in de Stuurgroep Wonen-Zorg-Dienstverlening. Dat zijn de gemeente Amsterdam, de SIGRA, (Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Amsterdam), Agis Zorgverzekeringen/ Zorgkantoor, de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, het OSA/dimadi, de Huurdersvereniging Amsterdam en de Amsterdamse Bundeling Consumenten Zorgvoorzieningen.

Datum: donderdag 8 februari 2007
Plaats: Huis van de Buurt, de Klinker, Borgerstraat 45 Tijd: 15.00-17.00 uur

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
afdeling Bestuursvoorlichting

Stefan Rutte, voorlichter wethouder Herrema, 020 552 3409 Meriam Juthan, voorlichter wethouder Vos, 020 552 2619

Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl


---- --