Ingezonden persbericht


Internationale Bouwbeurs 2007 van start

Maandag aanstaande start in de Jaarbeurs in Utrecht de Internationale Bouwbeurs 2007. De beurs, die als thema heeft meegekregen 'Het nieuwe Bouwen', presenteert de allernieuwste bouwinnovaties (van ergonomische metseltroffels tot de grootste bouwkranen). Met duizend exposanten en naar verwachting 100 duizend vakbezoekers is het de grootste bouwvakbeurs in de Benelux. De beurs duurt tot en met zaterdag 10 februari.

Maandagavond wordt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw in zes categorieën De Nederlandse Bouwprijs 2007 uitgereikt.

Spectaculair zijn de steigerbouwwedstrijden op donderdag 8 februari waar zes teams de strijd tegen elkaar opnemen. Er wordt gestreden om de gouden, zilveren en bronzen hamer. De wedstrijden vinden plaats op het buitenterrein.

Veel aandacht voor architectuur, bijvoorbeeld via de expositie 'Interaction'. De tentoonstelling biedt een selectie van materialen die van kleur veranderen, licht geven, van vorm veranderen, krimpen en uitzetten en zelfs kunnen reageren op geluid. Materia stimuleert en inspireert architecten, designers en producenten om innovatieve materialen toe te passen in hun ontwerpen.

Congressen

Verschillende congressen gaan in op thema's die op dit moment in het brandpunt van de actualiteit staan. Tijdens het Congres Brandveilig bouwen op 6 februari staat de vraag centraal hoe je snel een gebouw op zijn bouwkundige brandveiligheid controleert. Leden van Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) presenteren de essentiële controlepunten. Het seminar gaat ook in op de aansprakelijkheidsrisico's bij brand, de ruimte tussen regelgeving en praktijk, hoe de brandweer omgaat met controles en het belang van controle door brandweer en gebouweigenaar.

Een ander congres heeft als titel 'Veilige gevels, vast en zeker' Hoe groot is de kans dat een gevelplaat van honderd kilo of meer spontaan loslaat? Groot, weten we sinds 2005. In één jaar tijd zijn vier incidenten gemeld met loslatende gevelbekleding. Gelukkig zonder fatale gevolgen. Hoe voorkomen we erger in de toekomst? Daarover gaat de bijeenkomst 'Veilige gevels, vast en zeker' op 8 februari.

Andere activiteiten zijn:

* Het Architectuurpaviljoen

* Bouwbeurs Buitenbouwen

* Fotoexpositie Het Nieuwe Bouwen

* Innovatieroutes

* Architectendagen

* VSB-congres 'Werken op hoogte'

* Versnelling in energieneutraal verwarmen en koelen van woningen
* Bekendmaking genomineerden Nationale Renovatie Prijs 2007
* Op 7,8 en 9 februari vindt de Vakbeurs Bouw & ICT

Kijk ook op de site van de Internationale Bouwbeurs

.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht