Project Gemeente Westland

natuurgebieden in Westland
Brochure beschrijft mooiste natuurgebieden in Westland Publicatiedatum: 07-02-2007

De gemeente Westland heeft een brochure 'Natuurlijk genieten in Westland' uitgegeven met een beschrijving van de mooiste natuurgebieden in de gemeente.
Sommige plekken in Westland zijn bij iedereen bekend, zoals het bijna acht kilometer lange strand, de duinen en het Staelduinse bos. Andere gebieden zijn minder bekend zoals de Kapittelduinen en de Wennetjessloot.
Een korte terugblik op het verleden wordt afgewisseld met dat wat we vandaag de dag zien, inclusief een kennismaking met talloze planten en dieren. De 55 paginas tellende brochure met veel kleurenfotos en tekeningen is gratis af te halen bij het gemeentekantoor in s-Gravenzande (Van Geeststraat 1) en het gemeentehuis in Naaldwijk (Stokdijkkade 2).

In de Visie Greenport Westland 2020 is aangegeven hoe de gemeente de komende jaren nog aantrekkelijker wil worden voor haar inwoners, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Eén van de ruimtelijke ambities is het creëren van meer ecologische verbindingen, die groengebieden koppelen en geschikt maken voor recreatie. Die ecologische verbindingen spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van waardevolle natuur. Samen met de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland werkt de gemeente Westland aan het realiseren hiervan.