Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


EMBARGO tot woensdag 7 feb. 2007 - 16.00 uur

---

P E R S B E R I C H T

Driebergen, 7 februari 2007

RECRON Congres 'Trends en innovatie in de vrijetijdsindustrie' goed bezocht

Op woensdag 7 februari vond het Nationaal Congres Recreatie en Toerisme 2007, georganiseerd door RECRON, plaats. Het congres in Ahoy Rotterdam stond in het teken van trends en innovatie in de vrijetijdsindustrie. Met bijna vijfhonderd deelnemers is dit congres als zeer goed bezocht te kwalificeren. RECRON was vooral erg blij met de hoge opkomst van studenten. 'Het is opvallend dat ons thema jonge mensen zo aanspreekt dat ze echt vanuit alle windstreken en uiteenlopende studierichtingen binnen de branche toegestroomd kwamen', aldus Marike Rosier, manager Communicatie van RECRON.

De sprekers waren Joep Thönissen (directeur RECRON), Adjiedj Bakas (trendwatcher), Rob Bakker (ING bank), George Parker (illusionist en zakelijk spreker).

Rob Bakker bood na zijn presentatie over de sectorstudie Verblijfsrecreatie het eerste exemplaar hiervan aan aan RECRON directeur Joep Thönissen. Marco Borsato was aanwezig om namens War Child een cheque ter waarde van 67.109,- euro van de Footzy Ballonnendag in ontvangst te nemen. Hij was heel gelukkig met dit hoge bedrag, waarmee kinderen in Afghanistan worden geholpen. Er werden twee prijzen uitgereikt: de RECRON Ondernemer van het Jaar 2006 is de heer L. Bierenbroodspot van Sportfondsen Nederland NV geworden. En Overijssel Vakantiepark 't Mölke is uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar Recreatie 2007. De waarnemend secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, de heer Chris Buijink, overhandigde het eerste exemplaar van het 'Recreatiekompas' aan Joep Thönissen. Dit kompas biedt oplossingen voor knelpunten en onduidelijkheden in regelgeving en het dient als hulpmiddel voor ondernemers in gesprekken met gemeenten, inspecties en handhavers.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ruim 1.800 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.


---

Noot voor de redactie (