Landstede


Nederlands leren in de winkel

Vorig jaar werd ZieZo in Dalfsen geopend. Sinds die tijd timmert de winkel in tweedehands kinderkleding flink aan de weg. Zo loop momenteel een succesvolle actie waarbij bezoekers voor extreem lage prijzen ( 1,-) trendy en goede kinderkleding kunnen kopen.

De winkel is opgezet door Landstede in samenwerking met Vluchtelingenwerk met het doel dat deelnemers van de taalcursus NT2 in de praktijk ervaring kunnen opdoen met onder andere het spreken van de Nederlandse taal.

De cursisten leren in de echte praktijk met klanten omgaan en de mensen die kleding aanbieden te ontvangen. Ze maken bijvoorbeeld duidelijk dat 50% van de opbrengst voor de aanbieder is. En ook moeten ze uitleggen dat kleding die na drie maanden niet verkocht is, naar Stichting Oost-Europa gaat.

Daarbij leren ze een administratie bij te houden. Volgens coördinator Jannet Enoch is de stap naar een praktijkstage groot, vooral voor allochtonen. Ze moeten eerst even over een drempel heen, maar het maakt het een stuk makkelijker dat ze het nu gezamenlijk doen. De cursisten kunnen hier ontzettend veel van leren. Jannet ziet vele mogelijkheden in het project.

ZieZo is te vinden in het Beatrixgebouw aan de Ruitenborghstraat 56 in Dalfsen.
Het telefoonnummer is 088 - 850 88 00.

Onze openingstijden zijn:
Woensdag: 9.00-12.00 uur/ 13.30-16.00 uur
Donderdag: 9.00-12.00 uur
Vrijdag: 19.00-20.30 uur

Landstede Opleidingen & Cursussen voor volwassenen: Nederlands als tweede taal