Gemeente Breda

Wethouder Heerkens onthult fotokunstwerk in de Brug

Wethouder Marja Heerkens heeft vanmiddag een bijzonder fotokunstwerk onthuld in bedrijfsverzamelgebouw de Brug in Breda. Het werk van de Bredase kunstenares Babette van Veen is de nieuwste aanwinst van de Brug, het centrum voor werk, inkomen en zorg dat sinds april vorig jaar is geopend.

Het kunstwerk is speciaal voor de Brug gemaakt. De Nieuwe Brabantse Kunststichting (NBKS) in Breda maakte in eerste instantie een selectie uit 35 jonge kunstenaars. Belangrijke voorwaarden waren dat de kunstenaars in Breda wonen en gebruik maken van de regeling Wet werk en inkomen kunstenaars (WWIK).

Vijf van hen kwamen voor de opdracht in aanmerking. De keuze is uiteindelijk gevallen op fotografe Babette van Veen. Zij kreeg de opdracht speciaal voor de Brug haar idee uit te voeren. (Zie de foto's hieronder.) Het budget hiervoor bedroeg 5.000,-.

Overigens blijkt het concept van alle dienstverlening onder één dak in de Brug goed te werken. Cijfers over het vierde kwartaal 2006 laten zien dat de doorlooptijd voor het aanvragen van een uitkering is gedaald van 48 dagen in het eerste kwartaal van 2006 naar 30 dagen in het vierde kwartaal. Ook werd in het vierde kwartaal van 2006 62% van de aanvragen Wet werk en bijstand (WWB) binnen vier weken afgewerkt. In het derde kwartaal was dit nog 50%.

De directeur van Sociale Zaken maakte vanmiddag van de gelegenheid gebruik de nieuwe informatiemap van Sociale Zaken te overhandigen aan een vertegenwoordiger van de Bredase Cliëntenraad.

Vanaf donderdag 8 februari ontvangen alle klanten van Sociale Zaken de nieuwe informatiemap. Daarin vinden zij onder andere informatie over de WWB-uitkering, over begeleiding bij het vinden van werk en informatie over bijzondere bijstand. Een belangrijk hoofdstuk in de map zijn de Spelregels, waarin staat wat de klanten van Sociale Zaken kunnen verwachten.

Breda, 7 februari 2007