Ordina Beheer NV

Ordina tekent intentieverklaring voor 100% overname YoungWood IT Group B.V.

Ordina heeft vandaag een intentieverklaring getekend voor de overname van 100% in het aandelenkapitaal van YoungWood IT Group B.V. YoungWood is een gespecialiseerd leverancier van hoogwaardige ICT services en consultancy aan met name financiële dienstverleners. YoungWood heeft een uitstekend trackrecord waar het gaat om het garanderen van de continuïteit van de belangrijkste bedrijfskritische applicaties, zoals voor internetbankieren, geld- en betaalautomaten, en voor het internationaal betalingsverkeer.

YoungWood is op haar specialisme gedurende meerdere jaren voorkeursleverancier voor onder andere ABN AMRO, Achmea, Equens, Fortis, ING Groep en Rabobank Groep.

Het bedrijf werd in 1997 opgericht en telt momenteel ruim 90 medewerkers en een hecht samenwerkingsverband met ongeveer 60 vaste inhuurkrachten. Over 2006 realiseerde YoungWood een omzet van circa EUR 14 miljoen. Over 2007 wordt een sterke stijging van de omzet verwacht. YoungWood kent een goed rendement dat aansluit bij de doelstelling van Ordina om in 2007 een EBITA-marge te realiseren van ten minste 10%.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina: Met deze overname bevestigen wij onze strategische intenties om onze positie in de Finance markt verder te versterken. Daarbij focussen wij met onze consultancy en services op bedrijfskritische systemen en processen. De overeenkomsten die wij recent met Rabobank, SNS Reaal en BNG sloten op het gebied van respectievelijk systeemontwikkeling en business proces outsourcing voor hypotheken en voor betalingsverkeer illustreren dat. YoungWoods marktleiderschap in HP NonStop Server past uitstekend in onze marktbenadering. Als specialist garanderen zij de continuïteit van systemen en processen in het hart van de operatie van belangrijke klanten in de Finance markt.

Barend de Zoete, algemeen directeur van YoungWood: Wij verheugen ons op de voorgenomen aansluiting bij Ordina. Steeds meer klanten zoeken leveranciers die de verantwoordelijkheid voor hun bedrijfskritische omgevingen volledig kunnen overnemen. Samen met Ordina kunnen wij dit versneld en met vertrouwen voor onze gezamenlijke klanten invullen. Daarmee bieden wij ook een uitstekend perspectief voor de groei en ontwikkeling van onze medewerkers.

De koopprijs voor YoungWood zal naast een initiële koopprijs mede afhankelijk zijn van de winstgevendheid van YoungWood over 2007. De koopprijs zal, ter keuze van Ordina, voor maximaal 50% in aandelen Ordina N.V. kunnen worden voldaan; het resterende deel van de koopsom zal worden voldaan in contanten. De acquisitie van YoungWood zal direct een positieve bijdrage leveren aan de nettowinst per aandeel van Ordina N.V. voor afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities. Ordina hanteert reeds langere tijd als uitgangspunt een koopprijs voor acquisities die ligt in de bandbreedte van 0,8 tot 1,5 maal de omzet. Ook de koopprijs van YoungWood bevindt zich binnen deze bandbreedte.

Partijen streven er naar de transactie begin april af te ronden.

Over Ordina Ordina werkt met circa 5.000 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.