Provincie Flevoland



Derde Flevopenningengala groot succes

De winnaars van de Flevopenningen 2006 zijn bekend. Winnaar van de Flevopenning Startende Onderneming is het bedrijf Detail Repair B.V. uit Emmeloord. Dit bedrijf richt zich op winkelbeveiliging en de introductie van Radio Frequency Identification (RFID) in de detailhandel. Winnaar van de Flevopenning Duurzame Onderneming is SISO uit Almere. Dit bedrijf wisselt computers om bij bedrijven, als deze worden vervangen, maakt ze leeg en verzorgt het transport en het hergebruik van de computers in derdewereldlanden. Winnaar van de Flevopenning Innovatieve Onderneming is Ferdar Automation Systems B.V. uit Almere. De constante innovatie van dit roboticabedrijf geeft de doorslag bij de jury van de Flevopenningen.

Ace Pharmaceuticals B.V., eerder winnaar van de bedrijfskringprijs Zeewolde is er ook met de Flevolandse ondernemersprijs bedrijfskringen vandoor gegaan. Bijna 400 gasten zijn op het traditionele ondernemersgala aanwezig en het derde Flevopenningengala van afgelopen vrijdagavond in de Meerpaal in Dronten is daarmee opnieuw een groot succes.

Voorzitter Rob Nijhof van de Stichting Flevopenningen bedankte in zijn welkom de Rabobank, Athlon Car Lease, Scarlet, de KvK, Vitens en de provincie Flevoland voor hun sponsoring. Zonder deze partijen zou het gala niet mogelijk zijn geweest.

Gedeputeerde Economische Zaken Andries Greiner hield zijn traditionele speech Flevonomics. Dit keer ging het over de economische verbindingen en verbindbaarheid van Flevoland. De booodschap dat Flevoland is gemaakt voor ondernemerschap, export, innovatie en duurzaamheid en dat we trots mogen zijn op Flevoland, klonk hierin luid en duidelijk door.

De hoofdjury, onder voorzitterschap van Gedeputeerde Andries Greiner, bestond verder uit KvK voorzitter Rob Nijhof, MKB/VNO-NCW voorzitter Bert Gijsberts, Tweede Kamerlid Liesbeth Spies en oud staatssecretaris Economische Zaken Gerrit Ybema.