Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 7 februari

BREDA, 7 februari 2007

Winkeldieven aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.45 uur een 29-jarige man uit Zoetermeer aangehouden in verband met winkeldiefstal. De man probeerde bij een bouwmarkt aan het Trivium diverse goederen (kwasten, hangsloten, stanleymes) mee te nemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel had hem echter door en kon de man staande houden. In het gezelschap van de man uit Zoetermeer waren nog enkele personen die echter snel naar buiten liepen. De verdachte is na verhoor heengezonden met een dagvaarding op zak.

BREDA: Een 41-jarige Engelsman zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag kort na 12.00 uur aangehouden bij een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkstraat. De man nam twee blikken bier mee zonder te betalen. Eenmaal buiten werd hij aangehouden door winkelpersoneel. In afwachting van de politie dronk hij doodleuk de twee blikjes leeg. Agenten namen de winkeldief mee naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Fietsendief gepakt

ETTEN-LEUR: Een 18-jarige inwoner van Etten-Leur is dinsdagmiddag om 15.30 uur aangehouden. De man probeerde een afgesloten damesfiets mee te nemen bij het NS-station, maar een oplettende burger kon dat voorkomen. De verdachte is na verhoor vrijgelaten; hij heeft een dagvaarding meegekregen.

Galdernaar vernielt ruit tractor na ruzie over onderhoud weiland

GALDER: De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur een 42-jarige inwoner van Galder aangehouden. Hij vernielde een ruit van een tractor van een 31-jarige plaatsgenoot die met de tractor op een stuk land aan de Galderseweg reed. De 42-jarige Galdernaar gooide een tang door de ruit, omdat hij boos was dat de 31-jarige man het stuk land mocht onderhouden en niet hij. Na verhoor is de man heengezonden; er wordt proces-verbaal wegens vernieling opgemaakt.

Twee jongens aangehouden wegens poging inbraak school

BREDA: Twee 16-jarige jongens zijn dinsdagavond kort na 21.30 uur aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Een oplettende burger belde de politie nadat hij het tweetal verdacht zag rondhangen bij een school aan de Brederostraat. Agenten kwamen ter plaatse en konden de twee in de kraag vatten. Bij een raam was de stopverf verwijderd, verder waren de jongens niet gekomen. Het tweetal ontkent stellig te hebben willen inbreken; ze zijn woensdag na verhoor in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Vier aanhoudingen wegens handel in harddrugs

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 23.00 uur drie mannen (31, 52 en 57 jaar) en een 27-jarige vrouw, allen uit Breda, aangehouden. Er was informatie binnengekomen dat de 31-jarige man vanuit een flatwoning in de Hoge Vucht in harddrugs dealde. In die woning werden hijzelf, de 52-jarige man en de 27-jarige vrouw aangehouden. Bij een inval in een woning in de Haagse Beemden werd de 57-jarige man aangehouden. In de twee woningen is een hoeveelheid hard- en softdrugs gevonden. Het viertal is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak en de rol van de aangehouden verdachten daarin.

Auteur: Andre van den Hul