Gemeente Almelo

Uitbreiding gemeentelijke begraafplaats 't Groenedael

Klik hier voor vergroting

Oude deel van begraafplaats
Het college wil een beperkte uitbreiding van de gemeentelijke begraafplaats 't Groenedael en dit betrekken bij het inrichtingsplan voor de westelijke groene long. Samen met het bestuur van de Armeense kerk onderzoekt de Gemeente de mogelijkheid van een eigen begraafplaats in de omgeving van de kerk in de Vriezenveenseweg.

Op de gemeentelijke begraafplaats zijn tot 2020 bijna 600 extra graven nodig op ongeveer 0,5 hectare. Het college kiest ervoor de gracht in de westelijke groene long op schuiven naar het noorden, een oude houtopstand te kappen en langs het nieuwe stuk grond een nieuwe groene buffer aan te planten. Zo blijft het parkachtige karakter bestaan en onstaat een al lang gewenste verbinding tussen het oude en het nieuwe gedeelte van 't Groenedael.

Bij deze oplossing is wel rekening gehouden met grafruimte voor de islamitische gemeenschap maar niet voor de Armeense gemeenschap. Het Armeense kerkbestuur wil ook het liefst een begraafplaats dicht bij de eigen kerk aan de Vriezenveenseweg. Dat wordt nu onderzocht.