Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 7 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 07-02-2007

Met onder meer: handgranaat, plantage en flitser vernield

Plantage

Purmerend, dinsdag 6 februari 2007, 16:46 uur.

De politie heeft in een woning aan de Middenakker een hennepplantage met 130 oogstrijpe planten aangetroffen. De stroom voor de installatie werd buiten de meter om betrokken. De installatie en de oogst werden ter vernietiging in beslag genomen. De bewoner was niet thuis en werd daarom nog niet aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat de plantage vermoedelijk al ruim drie jaar in bedrijf was. De kweekruimte werd ontdekt tijdens een bezoek van een deurwaarder die werd vergezeld door een politie-inspecteur.

Gordelcontrole

Purmerend, dinsdag 6 februari 2007, 16:52 uur.

De politie heeft dinsdagmiddag op de Gorslaan tijdens een gordelcontrole 620 voertuigen gecontroleerd. Er werden zes bestuurders of inzittenden bekeurd die zonder gordel reden. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor gladde banden, te hoge snelheid, onnodig lichtsignalen geven, een kentekenplaat niet goed bevestigd en overbelading.

Winkeldiefstal

Edam, dinsdag 6 februari 2007, 18:23 uur.

De politie heeft een 60-jarige inwoonster van Edam aangehouden die wordt verdacht van diefstal uit een supermarkt aan de William Pontstraat. De winkelier had gezien dat de verdachte goederen uit de winkel in diepvriestassen deed en deze zonder te betalen meenam voorbij de kassa. De vrouw werd na verhoor met een bekeuring heengezonden. De goederen werden teruggegeven aan de winkelier.

Drank

Purmerend, woensdag 7 februari, 01:43 uur.

Een 27-jarige automobilist uit Volendam werd op de Edisonweg door de politie aangehouden nadat hij een alcoholindicatie had geblazen. Aan het bureau bleek dat de man de limit met 50% had overschreden. Hij kreeg na verhoor een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal waarna hij werd heengezonden.

Handgranaat

Landsmeer, woensdag 7 februari 2007, 09:52 uur.

De politie stelt een onderzoek in bij een woning aan de Tormentilstraat waar woensdagmorgen een handgranaat naar binnen werd gegooid. Vermoedelijk rond een uur of vijf werd, terwijl de bewoner boven lag te slapen, aan de achterzijde van de woning een ruit van de woonkamer met tegels ingegooid. Hier achteraan werd een handgranaat gegooid die niet explodeerde. De bewoner was wel wakker geworden maar was weer gaan slapen en ontdekte tegen tien uur de schade waarna hij de politie belde. Uit voorzorg werd de brandweer en een ambulance ter plaatse geroepen en het Explosieven Opsporings Commando van de Koninklijke Landmacht heeft de slagpijp uit de granaat gehaald en deze ter plaatse in de tuin vernietigd. De rest van de granaat wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Gordelcontrole

Oostzaan, woensdag 7 februari 2007, 12:36 uur.

Een motorrijder van de politie heeft woensdagochtend op de rijksweg A8 tijdens een gordelcontrole ongeveer 500 voertuigen gecontroleerd. Slechts twee automobilisten reden zonder de veiligheidsgordel en werden bekeurd. Verder werden vier bestuurders bekeurd omdat zij de telefoon in de hand hadden onder het rijden. Eén weggebruiker kreeg een boete omdat hij te lange lading vervoerde. Op de Nauernaseweg in Assendelft werden twee bestuurders zonder gordel en drie bellers bekeurd.

Auto joyrider in beslag

Zaandam, woensdag 7 februari 2007, 10:30 uur.

De politie heeft een 20-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van joyriding. De man reed zonder rijbewijs in de auto van zijn moeder over de Ds. Martin Luther Kinweg en werd herkend door een agent in opleiding. Met een collega werd de verdachte, die zich hevig verzette, overmeesterd. De auto werd in beslag genomen omdat de jongeman al meerdere malen voor het zelfde feit werd bekeurd.

Flitser vernield

Assendelft, dinsdag 6 februari 2007, 12:14 uur.

Een 21-jarige automobilist uit Zaandam is door de politie aangehouden omdat hij snelheidscontrole- en fotoapparatuur had vernield. De auto van de man was op de foto gezet toen hij op de Nauernascheweg te snel voorbij reed. De man ging terug en vernielde vervolgens de apparatuur die langs de weg op een statief stond. De controlerende agent, die een stuk verderop stond en getuige was, hield de man aan. De verdachte krijgt naast de snelheidsbekeuring een schadeclaim van ruim 20.000 euro voor de vernielde snelheidsapparaten. De Zaandammer werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Bedreigen in de bus

Purmerend, dinsdag 6 februari 2007, 11:35 uur.

De politie heeft een 14-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden die wordt verdacht van bedreiging en mishandeling. De Amsterdammer reed met de bus uit zijn woonplaats naar een school aan de Flevostraat in Purmerend. Tijdens de busreis was hij met een groep van circa acht plaats- en leeftijdgenoten dusdanig aan het klieren dat de buschauffeur ze bij het Makado uit de bus zette. Later op school zou een meisje door de verdachte zijn bedreigd en geïntimideerd omdat zij over het gedrag van de groep zou hebben gepraat. Een dag eerder zou dezelfde jongen in de bus een ander meisje met de vuist in het gezicht hebben geslagen en geschopt. Van de mishandeling en bedreiging wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Volendam, woensdag 7 februari 2007.

De politie heeft een 17-jarige Volendammer aangehouden als verdachte van bedreiging en mishandeling. De jongen zou eerder een jongere plaatsgenote hebben bedreigd en mishandeld waarna andere jongeren zijn woning zouden hebben belaagd. De politie gaat aan de hand van getuigenverklaringen onderzoeken wat er precies is gebeurd.