Verzamelbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 07-02-2007

Verdachte bedreigt agenten

Schijndel Dinsdagmiddag 6 februari is op de Eikenstraat in Schijndel een 34 jarige inwoner van Schijndel aangehouden. De man reed in een auto zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank en de auto waarin hij reed had hij zonder toestemming van de eigenaar geleend.

Toen agenten hem voor een veilig transport naar het politiebureau wilden boeien rukte hij zich los. Hij pakte vervolgens een hamer uit de door hem bestuurder auto en nam daarmee een dreigende houding aan tegenover de agenten. Hij kon, zij het met het nodige lichamelijke verzet tegen de politiemensen, worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Op heterdaad betrapt

s-Hertogenbosch - In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 februari hebben bewoners van de Frederik Hendriklaan een auto-inbreker op heterdaad betrapt. Zij waarschuwden onmiddellijk de politie die de verdachte op de Aartshertogenlaan in de kraag kon grijpen. Bij zijn aanhouding was de 36 jarige in Vught woonachtige verdachte onder meer in het bezit van een gestolen autoradio-cdspeler. De man is ingesloten.

Verduistering in dienstbetrekking

Oss Dinsdagavond 6 februari is een 43 jarige inwoner van Oss aangehouden. Hij wordt er van verdacht, uit een aan de Burgwal gevestigd bedrijf, een geldbedrag van ruim 4700 euro te hebben verduisterd. Een collega van de verdachte vond het geld tussen een kledingstuk van de verdachte.

Verdachte van het doorrijden na een aanrijding en het doen van valse aangifte

Cuijk Dinsdagmorgen 6 februari zag een politieman op de Waaistraat een 34 jarige inwoner van Cuijk in zijn auto rijden. Omdat het bekend was dat de bestuurder een ontzegging van de rijbevoegd heeft probeerde de agent de man staande te houden. Hij ging er echter met volle vaart tussenuit. Aan het einde van de Waaistraat was de auto tegen een betonnen afzetting gebotst en de bestuurder zag kans de benen te nemen. Hij kon niet meer worden achterhaald. Later op de dag kwam de verdachte aan het bureau om aangifte te doen van diefstal van zijn personenauto. Ondanks dat verdachte is kenbaar gemaakt is dat het doen van en valse aangifte strafbaar is wenste hij toch aangifte te doen van diefstal. De verdachte is aangehouden. Nadat hij terzake de genoemde feiten was gehoord is hij weer in vrijheid gesteld. Hij bleef tijdens zijn verhoor ontkennen in de auto te hebben te gereden.

Inbrekerswerktuig

Liempde In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 februari zijn in de Dorpsstraat in Liempde drie inzittenden van een personenauto aangehouden. Het drietal 19,19 en 20 jaar uit Eindhoven zat in de auto waarin de politie onder de stoelen een achttal schroevendraaiers en een bivakmuts aantrof. Ook werd bij een van de verdachten een mes aangetroffen waarvan het bezit wettelijk niet toegestaan is. Omdat er van enig ander strafbaar feit niets is gebleken zijn de mannen na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Hond valt paarden aan

Erp - Zondagmorgen, 4 februari reed een 53 jarige vrouw uit Erp, samen met haar dochter, te paard in het gemeentebos t Hurkske, gelegen aan de Meerbosweg. Tijdens hun rit werden hun paarden aangevallen door een loslopende licht beige gekleurde hond, vermoedelijke een Mechelse herder. De 53 jarige vrouw viel daardoor van haar paard en liep rug- en nekletsel op. Een aantal voorbijgangers ontfermenden zich over de vrouw en hielpen haar. De hond bleef daarbij agressief te keer gaan tegen de vrouw en de voorbijgangers. De politie van het team Veghel wil graag in contact komen met de eigenaar van de hond dan wel met getuigen die weten wie de hond in zijn eigendom heeft. Telefoon 0900-8844.