Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Sinderen - automobilist ziet tractor over het hoofd       |
Een 41-jarige tractorbestuurder uit Didam is dinsdagavond ( 6/2) in het ziekenhuis opgenomen nadat een automobilist hem over het hoofd had gezien.

De aanrijding gebeurde omstreeks 19.20 uur op de kruising Kapelweg met de Toldijk. Een 22-jarige automobilist uit Silvolde kwam vanuit zijn woonplaats over de Toldijk aanrijding en zag op de tractor over het hoofd. Hij reed tegen het achterwiel waardoor de tractor omsloeg en de tractorbestuurder uit z'n voertuig viel. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en bleek in ieder geval een gebroken arm te hebben opgelopen. De automobilist werd ook voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek diverse kneuzingen te hebben opgelopen. Beide voertuigen werden weggesleept. Tegen de jeugdige bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Ulft - rijden onder invloed                               |
In de nacht van dinsdag op woensdag (7/2) is een 50 jarige man uit Ulft bekeurd voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen de man omstreeks 01.30 uur met z'n auto in het dorp rijden en besloten hem te controleren. Dergelijke alcoholcontroles worden door de politie structureel uitgevoerd om daarmee het aantal letselongevallen in het verkeer terug te dringen. De bestuurder bleek te hebben gedronken en de ademanalyse op het politiebureau gaf 1.2 promille aan. De bestuurder is bekeurd.

|     |Winterswijk - inbraak in winkel                           |
Bij een winkel aan de Meddosestraat is in de nacht van maandag op dinsdag (6/2) ingebroken. De dieven hebben geld buit gemaakt.

De inbraak werd dinsdagochtend ontdekt. Er bleek een ruit te zijn ingeslagen. In de winkel hebben de dieven geld gevonden en kennelijk is dit het enige wat buit is gemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Neede - duo verdacht van winkeldiefstallen                |
De politie heeft dinsdagmiddag (6/2) twee in Nederland verblijvende mannen in Neede aangehouden voor diverse winkeldiefstallen. Het duo is ingesloten voor verder onderzoek.

Het begon met een belletje van een inwoner uit Eibergen. Het was hem opgevallen dat twee mannen regelmatig een winkel in het centrum binnen gingen en even later met spullen naar hun auto liepen. De manier waarop dit gebeurde vond de melder nogal typisch en het leek niet op het doen van de dagelijkse boodschappen. Gelukkig had hij het merk en het kenteken van de auto genoteerd en surveillerende agenten gingen naar de opgegeven locatie.

Op het moment dat de surveillance-eenheid het dorp inreed, bleek het duo weg te rijden en ook dit werd gelukkig bij de politie gemeld. De auto reed kennelijk richting Haaksbergen en via de Regionale Meldkamer in Apeldoorn werd ook de aangrenzende politieregio in kennis gesteld.

Kort daarop zagen agenten van het team Berkelland de auto op een parkeerplaats aan de Marktstraat in Neede staan. De inzittenden werden gecontroleerd en bleken uit Rusland en Litouwen te komen. In de auto lagen honderden tubes tandpasta, opzetstukken voor tandenborstels, scheerapparaten enz.

Er bleken geen aankoopbonnetjes te zijn en de mannen werden aangehouden voor verder onderzoek. De auto en aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

|     |Hengelo (Gld)  - man gewond bij brand in garage           |
Een 50-jarige man in Hengelo is dinsdagmiddag (6/2) gewond geraakt bij een brand in zijn garage. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Doetinchem.

De man was omstreeks 15.45 uur in de garage van zijn woning aan de Dreef aan een bromfiets aan het sleutelen. Kennelijk zorgde de aanwezigheid van de brandstof van de brommer en een brandende gaskachel voor een brand. De man liep brandwonden aan beide handen op en werd door buren opgevangen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Er ontstond veel rook- en roetschade in de garage maar ook in de woning. Salvage is hiervoor in kennis gesteld.

|     |Doetinchem - apparatuur in beslag genomen na              |
|     |geluidsoverlast                                           |
De politie heeft dinsdagmiddag (6/2) naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast in de Vondelstraat de apparatuur in beslag genomen. De bewoonster heeft daarnaast ook een boete gekregen.

Een keer de muziek hard is niet erg, maar als de politie al vaker naar een adres is geweest waar klachten over muziekoverlast zijn, dan wordt er anders opgetreden. Zo ook dinsdag-middag toen er een klacht bij de meldkamer kwam. In het politiesysteem bleek dat de politie al vaker op dit adres was geweest voor muziekoverlast. Eind vorige maand werd de bewoonster aangezegd dat bij een volgende klacht haar apparatuur in beslag zou worden genomen. Dit gebeurde dan ook, want de gewaarschuwde agenten konden de muziek al bij het binnengaan van het appartementencomplex duidelijk horen. De bewoonster kreeg ook een boete en de officier van justitie zal over de in beslag genomen apparatuur een beslissing nemen.

|     |Eibergen - auto tegen boom                                |
De politie onderzoekt een aanrijding waarbij woensdagochtend (7/2) een 25-jarige man uit Bredevoort op de Needseweg tegen een boom is gebotst. De politie zoekt getuigen van dit ongeval.

De aanrijding vond rond 07.35 uur plaats. Een 43-jarige vrouw uit Eibergen wilde komende vanaf de Mors met de fiets de rijbaan van de Needseweg oversteken. Aangezien zij slechthorend is had zij, zo verklaarde zij, bewust stil gestaan en goed uitgekeken. Toen ze de rijbaan bijna over was kwam er uit de richting van Eibergen een auto. De bestuurder heeft mogelijk in een reflex afgeremd en is in een slip geraakt. Hierdoor botste hij tegen een boom, waarna zijn auto kantelde.

Diverse hulpverleningsdiensten gingen naar de plaats van de aanrijding en de bestuurder werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man was zelf uit de auto geklommen en bij buurtbewoners opgevangen.

Het ongeval zorgde voor de nodige overlast voor het verkeer in de ochtendspits en de brandweer was behulpzaam bij het regelen van het verkeer.

Na controle in het ziekenhuis bleek de automobilist een sleutelbeenfractuur en diverse kneuzingen te hebben opgelopen. De auto is afgesleept en de politie zoekt getuigen van het ongeval. Men kan bellen met 0900 - 8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --