Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 februari 2007

Fietsster gewond bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding op dinsdag 6 februari omstreeks 10.15 uur op de kruising Raiffeissenstraat/Deurningerstraat in Enschede raakte een fietsster gewond. Een 24-jarige Enschedese automobiliste reed over de Raiffeissenstraat en wilde op genoemde kruising oprijden. Ze verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van links naderende fietsster, een 44-jarige Enschedese. De fietsster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-016883)

Automobiliste gewond bij kopstaartaanrijding

Ambt Delden

Op dinsdag 6 februari vond omstreeks 08.00 uur een kopstaartaanrijding plaats tussen twee personenauto's op de N346 in Ambt Delden. Een 23-jarige automobilist uit Goor reed over de N346, komende vanuit de richting Goor. Voor hem reed een 50-jarige automobiliste uit Goor. Deze 50-jarige automobiliste moest door verkeersomstandigheden afremmen. De 23-jarige had haar snelheid verkeerd ingeschat en kon niet meer tijdig tot stilstand komen, waarop een aanding volgde. De 50-jarige vrouw werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (07-016828)

Aarijding met letsel

Oldenzaal

Op dinsdag 6 februari vond omstreeks 15.40 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Luceumstraat/Spoorstraat in Oldenzaal. Een 41-jarige Oldenzaalse automobiliste stond te wachten op de Spoorstraat en wilde links af de Lyceumstraat in. In verband met de verkeersdrukte kreeg ze van de bestuurder van een tegemoetkomende bestelbus voorrang, zodat ze er voor langs kon. Op het moment dat de 41-jarige afsloeg, kwam er vanachter de bestelbus een snorfietser gereden. Bij de aanrijding die volgde, raakte de snorfietser, een 68-jarige Oldenzaler, gewond. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. De 68-jarige snorfietser bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat of een rijbewijs. Ook bleek zijn snorfiets niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-017130)

Veroorzaker aanrijding met letsel rijdt door

Losser

De politie roept betrokkenen van een verkeersongeval met letsel op zich te melden. Het ongeval vond plaats op dinsdag 6 februari omstreeks 07.45 uur op het fietspad van de Oldenzaalsestraat in Losser. Een 16-jarig meisje uit Losser reed op haar bromfiets over genoemd fietspad in de richting Oldenzaal. Ter hoogte van de klompenmakerij wilde ze twee fietsers voor haar inhalen. Deze fietsers reden naast elkaar en er was voldoende ruimte om hen in te halen. Echter op het moment dat de bromfietsster hen passeerde, ging de meeste links rijdende fietser naar links. De 16-jarige moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Mede door de gladheid ter plaatse ging ze onderuit en kwam lelijk te vallen. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De twee fietsers kunnen zich melden bij de politie in Losser via 0900-8844. (07-016819)

Drietal aangehouden na winkeldiefstal

Goor

Bij de politie kwam op dinsdag 6 februari om 14.00 uur een melding van winkeldiefstal aan Het Jannink in Goor. Daarbij zouden drie personen betrokken zijn, een man en twee vrouwen, die veel stennis schopten in de winkel. Bij de komst van de agenten, was de man er al vandoor gegaan. De twee vrouwen werden door het personeel opgehouden in de winkel.Zij gingen enorm tekeer en een van hen zou de bedrijfsleider met haar krukken tegen zijn benen hebben geslagen. De vrouwen ontkenden de diefstal en kenden de ontkomen jongeman ook niet. Totdat andere agenten een auto aantroffen op de parkeerplaats recht tegenover de winkel. In de auto zat een jongeman, die voldeed aan het signalement van de verdachte. Ook lagen er meerdere goederen in de auto, waarvan de herkomst twijfelachtig is. De politie hield de man, een 19-jarige man uit Neede, hierop aan. De verdachte vertelde dat hij in gezelschap was van beide vrouwen en op hen wachtte. Daarop hield de politie ook de twee vrouwen aan wegens medeplichtigheid aan diefstal en belemmering dat de verdachte aangehouden kon worden. De twee vrouwen betreffen een 42-jarige en haar 15-jarige dochter, beiden eveneens uit Neede. De politie heeft de auto voor nader onderzoek af laten slepen. De verdachten zijn allen in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (07-017034)

Haastige automobilist rijdt bromfietser aan

Enter

Op dinsdag 6 februari vond omstreeks 16.50 uur een aanrijding met letsel plaats op de T-splitsing Goorseweg/Vonderweg in Enter. De automobilist, een 23-jarige man uit Enter, reed over de Goorseweg en naderde de T-splitsing. Voor hem stonden aan aantal auto's voor de kruising te wachten. De 23-jarige wilde niet wachten tot de auto's weer gingen rijden en haalde de wachtende auto's links in. De 23-jarige reed hen via de linker weghelft voorbij en zag niet dat hem uit tegenovergestelde richting een bromfietser tegemoet reed. Er volgde een frontale aanrijding , waarbij de bromfietser, een 17-jarige jongeman uit Enter, gewond raakte. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-017183)

Onderzoek massale winkeldiefstallen

Rijssen

De politie heeft naar aanleiding van de aanhouding van vier verdachten op 31 januari jl. een nader onderzoek ingesteld. Bij de gehouden huiszoeking in de woning van de verdachten trof de politie onder andere de volgende goederen aan en nam deze in beslag: 300 flessen alcoholische drank; 50 doosjes scheermesjes en cosmetica; meerdere strijkijzers, pannen, bestekcassettes, elektronische apparatuur; tientallen verpakkingen luxe chocola en tientallen kledingstukken. De verdachten waren actief in Noord- en Oost Nederland en mogelijk in Duitsland. De vier verdachten zitten nog vast en het onderzoek wordt voortgezet.

Van een groot deel van hiervoor genoemde goederen is de herkomst niet bekend. De politie verzoekt dan ook, in het belang van het onderzoek, aan eventuele benadeelden, vermoedelijk winkeliers, hiervan aangifte te doen. De vragen die de politie aan hen heeft: Heeft men onlangs verdachte personen in de winkel gehad en wat zijn hun signalementen? Ook vraagt de politie de winkeliers om vaker een verdachte situatie te melden en van diefstal aangifte te doen. Dit onderzoek heeft het belang daarvan uitgewezen. Het is mede een resultaat van de melding van een alerte winkelier in Rijssen. Meldingen kunnen gedaan worden via telefoonnummer 0900-8844. (07-014383)