Politie Groningen

Politie treft wapens en munitie aan

Termunten / Weerselo, 07-02-2007 o De politie heeft maandag en dinsdag een 40-jarige man uit Termunten en een 40-jarige man uit Weerselo aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Het onderzoek werd door de politie gestart na een advertentie op de website van Marktplaats.

Op de site werd door de Termunter een Pantzerfaust voor 80 euro te koop aangeboden. De verdachte werd hierop in zijn woning aangehouden. In de woning trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid scherpe munitie, delen van munitie en mortieren en laserpennen aan. Alle aangetroffen voorwerpen werden in beslag genomen. De verdachte had de betreffende Pantzerfaust al doorverkocht aan de verdachte uit Weerselo. Hierop werd de verdachte in zijn woning aangehouden. De door hem gekochte Pantzerfaust werd in een schuur bij de woning aangetroffen. Daarnaast bleek de Tukker in het bezit van een tweede Pantzerfaust, twee geweren en meerdere handgranaten.

Verzamelaars

Alle wapens werden in beslag genomen. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Zij bleken beiden verzamelaars van munitie en wapens uit de Tweede Wereldoorlog. De Tukker overhandigde aan de politie een verlof voor munitie. Hij bleek echter niet over een verlof voor de aangetroffen wapens te beschikken. De politie maakt proces-verbaal op.

aangetroffen munitie