Gemeente Heerenveen


---


---

Bestemmingplan buitengebied 2006

Bestemmingsplan buitengebied 2006

Een bestemmingsplan regelt en beschrijft wat er met de ruimte in een bepaalde gemeente mag gebeuren. Of er in een gebied een sportcomplex mag komen bijvoorbeeld of een camping. Er staat ook waar winkels, horeca en bedrijven mogen komen. Het bestemmingsplan geldt zowel voor burgers, bedrijven als voor de gemeente zelf. Bestemmingsplannen bevatten niet alleen regels over het grondgebruik, maar bijvoorbeeld ook over maximale hoogte en breedte van bouwwerken. Het bestemmingsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad. In Heerenveen zijn er bestemmingsplannen voor de verschillende delen van de gemeente. Zo is er een apart bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente, het bestemmingsplan "Buitengebied".
Dit bestemmingsplan dateert reeds uit 1980 en is aan vervanging toe. Daarom is er nu een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied, het ontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied 2006".
Het ontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied 2006" bestaat uit verschillende onderdelen: een aantal plankaarten met een renvooi, voorschriften en een toelichting.
Op de kaarten is door middel van verschillende kleuren en symbolen aangegeven welke bestemming(en) van toepassing zijn. Iedere kleur staat voor een andere bestemming. Welke kleur voor welke bestemming staat, vindt u terug in het renvooi. Zo staat bijvoorbeeld de kleur groen voor "bos" en de kleur blauw voor de bestemming "Water". In de voorschriften die bij het bestemmingsplan horen, staat vervolgens beschreven welke regels voor bouwen en gebruik er voor die bestemming gelden. Tenslotte is er de toelichting op het bestemmingsplan waar alles nog eens is beschreven. Deze toelichting is juridisch niet bindend. Dit ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 1 juni voor een periode van zes weken ter inzage op het gemeentehuis en de Openbare Bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein. Vanwege de grote belangstelling kan het bestemmingsplan plan nu ook via de website van de gemeente worden geraadpleegd. Zolang het bestemmingsplan nog ter inzage ligt, kunt u mondeling of schriftelijk een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerenveen, Postbus 15.000, 8440 GA Heerenveen Meer info: afdeling Visie en Beleid, telefoon 0513-617767 Onderstaande bestanden zijn in PDF formaat en zijn tussen de 1 en 2 MB groot.