Dienstenbond CNV

Laatste bod Verizon Business in sociaal plan onderhandelingen 07-02-2007

Er is weer nieuws over de onderhandelingen over het sociaal plan bij Verizon Business. Het bedrijf heeft een laatste bod gedaan. Het ziet er goed uit.

Waar waren we ook alweer?
De onderhandelingen verliepen van begin af aan zeer moeizaam. Pas na vele onderhandelingsrondes wisten wij het aantal geschilpunten te beperken tot een overzichtelijk aantal. Op de volgende punten heeft het bedrijf nu een eindbod neergelegd.

Het eindbod van Verizon Business

1. VzB heeft toegezegd dat het sociaal plan van toepassing is op iedereen die ontslagen wordt in verband met een reorganisatie. Inclusief de in het sociaal plan vastgestelde criteria voor ontslag. Het idee dat het sociaal plan alleen van toepassing zou zijn in het geval van een collectief ontslag (meer dan 20 mensen worden ontslagen per kwartaal) is dus van tafel.
2. Het bedrijf heeft het bod herhaald dat bij de berekening van het salaris OTC wordt meegerekend uitgaande van het gemiddelde van de prestaties van de laatste 2 jaar. Mensen die geen OTC hebben, kunnen in aanmerking komen voor een bonus volgens de companypolicy.

3. Het bedrijf biedt een factor van 1.2 van de kantonrechtersformule.
4. Het bedrijf wil serieus nadenken over een werkgeversbijdrage aan vakbonden als dit sociaal plan voor twee jaar kan worden afgesloten.

En wat vindt u ervan?
Tot zover de reactie van uw werkgever. Als CNV Dienstenbond kunnen wij goed leven met dit bod. Wij leggen de uitkomst van de onderhandelingen derhalve positief aan u voor. Maar het gaat natuurlijk hier vooral om uw mening. U kunt tot en met maandag 12 februari stemmen over de uitkomst van de onderhandelingen. De uitslag van de stemming hoort u nadien van ons.

Vragen?
Als u nog vragen heeft over deze mailing kunt u contact met ons opnemen via 023-5651052 of per mail via m.limmen@cnvdibo.nl

English?
If you dont understand Dutch please call the above mentioned telephone numbers and ask for CNV negotiator Maurice Limmen.