Politie Gelderland-Midden

Barnevelder verdacht van bedrijfsinbraak

Publicatiedatum: 7-2-2007 9:48:09

BARNEVELD - Een 20-jarige man uit Barneveld is dinsdagavond door de politie aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak aan de Nijverheidsweg in zijn woonplaats. Een beveiliger ontdekte rond kwart over acht dat er was ingebroken in het bedrijf en zag een in donker geklede man wegrennen. Op de Harsselaarseweg werd even later in een auto een in het donker geklede man aangetroffen. De man bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben en een wapenstok. Het bleek om de 20-jarige Barnevelder te gaan. De man is meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten. Door de eigenaar van het bedrijf is aangifte gedaan van de inbraak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Jongens (13) opgepakt na brandje

Publicatiedatum: 7-2-2007 9:47:37

NIJKERK - Twee dertienjarige jongens uit Nijkerk zijn dinsdagavond door de politie opgepakt wegens brandstichting. De twee werden ervan verdacht twee fietstassen van een geparkeerde fiets aan de Oosterstraat in brand te hebben gestoken. Een getuige greep in en wist het brandje met een emmer water te blussen. De twee Nijkerkers werden door de getuige in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Beide knapen hadden verklaard dat een derde het vuur had aangestoken, wel zouden ze erbij hebben gestaan. De jongens zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. De derde verdachte is bij de politie bekend en zal ook over de zaak aan de tand worden gevoeld. Door de eigenaar van de fiets, een 54-jarige vrouw, is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Ruim 100 bekeuringen bij verkeerscontroles

Publicatiedatum: 7-2-2007 9:46:55

BARNEVELD - De Barneveldse politie heeft dinsdag bij verkeerscontroles op verschillende plaatsen in totaal 106 bekeuringen uitgedeeld. Het rijden zonder verlichting en rijden zonder autogordels voerde de boventoon met respectievelijk 29 en 27 bekeuringen. Ook werden 15 bonnen uitgedeeld voor te hard rijden. Een 32-jarige man uit Polen werd op de A1 bij Stroe betrapt met een snelheid van 159 km/u waar maximaal 120 is toegestaan. De man kreeg een boete van 181 euro die gelijk moest worden betaald. De controles werden gedurende de ochtend tussen acht en twaalf uur uitgevoerd op de Plantagelaan, Baron van Nagelllaan en Nijkerkerweg in Barneveld. Op de A1 bij Stroe werd op snelheid en alcohol gecontroleerd. Geen van een gecontroleerde bestuurder bleek onder invloed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Controles-op-verzoek: geen overtredingen

Publicatiedatum: 7-2-2007 9:46:03

BARNEVELD - Op verzoek van buurtbewoners aan de Hooilanden, Burgemeester Labreelaan en Amersfoortsestraat zijn dinsdagavond snelheidscontroles gehouden. Met behulp van de Lasergun werd gedurende de avonduren tussen 20.45 uur en 22.00 postgevat door de wijkagent. Er werden echter geen snelheidsovertredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---