Gemeente Assen


Actueel

Assenaren gratis naar Al Gores film over broeikaseffect

25 januari 2007

Van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 februari is de film An inconvenient truth te zien in bioscoop de Kolk aan de Weverstraat 10 in Assen. De gemeente Assen verzorgt vijf voorstellingen en deze zijn gratis te bezoeken voor inwoners. Kaarten kunnen worden afgehaald aan de balie van het Stadhuis. Voor middelbare scholieren zijn twee speciale voorstellingen. De belangstelling was groot. Beide voorstelling zijn uitverkocht.

De voorstellingen vinden plaats op

* vrijdag 2 februari, 13.00 uur

* maandag 5 februari, 15.00 uur

* maandag 5 februari, 19.00 uur

* dinsdag 6 februari, 13.00 uur

* woensdag 7 februari 10.00 uur

An inconvenient truth (een ongemakkelijke waarheid) is een indrukwekkende film over het klimaat. Voormalig vice-president van Amerika Al Gore legt in deze film de mythen en misvattingen bloot over de opwarming van de aarde, het broeikaseffect. Hij laat op indringende en enthousiaste wijze zien wat wij als gewone burgers kunnen doen aan wat hij het planetaire noodgeval noemt. De film is niet onomstreden en roept nogal wat discussie op.

De gemeente maakt deze voorstellingen mogelijk. Wethouder Langius van milieu: Ik vind het belangrijk dat we het gesprek over het milieu gaande houden. Deze film draagt daar zeker aan bij.

An inconvenient truth: a global warning