Opsporing Verzocht

Maandag 5 februari 2007 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 6 februari 2007 (+ 21.50 uur / Ned.1)

Dood Harm Frikken in Buinen
Gewapende overval in Oostzaan
Gewapende straatroof in Rotterdam
Gestolen sieraden in Den Haag
Gewapende straatroof in Delft
Moord/doodslag Sjaak Gerwig in Utrecht (Cold Case 1995) Resultaten uitzending 30 januari en eventueel opgeloste zaken

Buinen: Dood Harm Frikken

Den Haag: Sieraden

Dinsdag 23 januari 2007 is het levenloze lichaam van de 55-jarige Harm Frikken gevonden bij zijn huis in het Drentse Buinen. Vanaf dat moment wordt er geprobeerd vast te stellen wat de doodsoorzaak is geweest. Een natuurlijke dood wordt nog steeds niet uitgesloten.

De politie Haaglanden heeft bij een inbrekersgroep, die door de politie is opgespoord, sieraden aangetroffen die afkomstig zijn van woninginbraken door heel Nederland. De groep brak vooral in bij vrijstaande huizen van bejaarde bewoners en deed dat soms ook, terwijl de bewoners in de tuin aan het werk waren.

Rotterdam: Gewapende straatroof
Oostzaan: Gewapende overval

In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 november 2006 neemt een jongen de trein van Rotterdam naar station Lombardijen, waar zijn auto staat. Op weg naar zijn auto wordt hij door de twee jongens ingehaald en krijgt vrijwel direct een mes in zijn zij gedrukt. Daarna volgt een bizarre wandeling van drie kwartier door Rotterdam, tot ze bij een pinautomaat zijn en hij zijn rekening moet leeghalen.

Woensdagochtend 22 november 2006, vlak voor openingstijd, is de Rabobank in Oostzaan overvallen door twee mannen. Nadat de overvallers het geld hebben, worden de medewerksters hardhandig vastgebonden en maken de twee overvallers zich uit de voeten. Maar niet voordat zij ook nog eens twee portemonnees meepikken.

Utrecht: Moord/doodslag (Cold Case)
Delft: Gewapende straatroof

In 1995 wordt de dan 18-jarige Sjaak Gerwig uit Utrecht van het leven beroofd. Woensdag 29 maart is hij voor het laatst bij zijn vriendin geweest. Hij verlaat het huis van zijn vriendin en belooft de volgende ochtend terug te komen. Dat doet hij niet en pas 4 dagen later vindt een wandelaar zijn lichaam in het water van de Ravensewetering, op de grens van Nieuwegein met Houten. Sjaak is aan een hersenletsel overleden, doordat hij met een onbekend voorwerp en extreem veel geweld meerdere keren op zijn hoofd geslagen.

Maandag 16 oktober 2006 wordt een vrouw in Delft door twee mannen op een scooter beroofd van haar telefoon. De bestuurder van de scooter is waarschijnlijk ook betrokken bij een bedrijfsinbraak op vrijdag 6 oktober 2006.

Geen interesse meer in de Opsporing Verzocht nieuwsbrief? Je kunt je hieronder eenvoudig zelf afmelden.
Klik hier om je af te melden.