Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Gemeente subsidieert Oranjeverenigingen met 19.000 euro

Daarnaast trekt college 4000 euro uit voor de jaarlijkse dodenherdenking

Sittard-Geleen, 6 februari 2007. Het college van burgemeester en wethouders trekt in 2007 19.000 euro subsidie uit ter ondersteuning van de werkzaamheden van de Oranjeverenigingen. Omgerekend betekent dit 19 eurocent per inwoner van de gemeente Sittard-Geleen. Tien verenigingen verdelen de subsidie.

In 2005 besloot het college van burgemeester en wethouders in het kader van de harmonisatie subsidiebeleid voor Oranjeverenigingen 19 eurocent per inwoner beschikbaar te stellen. Daarmee bedraagt de totale subsidie jaarlijks 19.000 Euro. De gemeente verdeelt de subsidie over de tien Oranjeverenigingen die Sittard-Geleen telt. Het aantal inwoners, woonachtig in het kerkdorp/de wijken die gekoppeld zijn aan een Oranjevereniging, geldt als verdeelsleutel. De gemeente stelt de subsidie nu reeds beschikbaar zodat de verenigingen de festiviteiten rondom Koninginnedag optimaal kan voorbereiden.

Ook voor de nationale dodenherdenking stelt het college nu de subsidie voor 2007 vast.
Voor de nationale dodenherdenking op 4 mei is in totaal 1000 euro per stadsdeel (Born, Geleen, Sittard) beschikbaar. Voor de organisatie van de herdenkingsbijeenkomst voor de Engelse oorlogsslachtoffers, die al sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw in november op de Engelse oorlogsbegraafplaats in Ophoven plaatsvindt, trekt het college eveneens 1000 euro uit.


---