Gemeente Wijk bij Duurstede

Financiële ondersteuning voor Dagarrangementen: iets voor uw organisatie?

Heeft uw organisatie een goed idee om door de week een kinder- of jongerenactiviteit te ontwikkelen? Dan biedt de gemeente nu de kans er iets mee te doen! Organisaties kunnen namelijk voorstellen indienen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage uit het project Dagarrangementen en Combinatiefuncties van de gemeente Wijk bij Duurstede voor de ontwikkeling van (onderdelen van) Dagarrangementen. Op dinsdag 6 februari a.s. zijn organisaties, bedrijven, verenigingen, instellingen en andere belangstellenden vanaf 19.30 uur welkom in het gemeentehuis voor een werkbijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst wordt er met elkaar gekeken of gezamenlijke voorstellen voor Dagarrangementen kunnen worden ontwikkeld, waarna een voorstel kan worden ingediend. Op dinsdag 6 februari start ook het aanbestedingtraject. Wat is een (onderdeel van een) Dagarrangement?Een Dagarrangement is een aansluitend programma van onderwijs, opvang en activiteiten, gericht op kinderen in de leeftijd van 0 t/m 16 jaar. Onderdelen van Dagarrangementen kunnen zijn: sportactiviteiten, culturele activiteiten, ontspanningsactiviteiten, (bijzondere vormen van) kinderopvang, buitenschoolse opvang en vakantieopvang, educatieve activiteiten (bijv. muziekles, huiswerkbegeleiding), etc. Activiteiten kunnen incidenteel (eenmalig), structureel (wekelijks), in workshopvorm, als introductiecursus (6 tot 8 weken) of in een andere vorm worden aangeboden.

Kenmerken van Dagarrangementen

Een kenmerk van een Dagarrangement is dat de verschillende onderdelen makkelijk met elkaar af te stemmen en te combineren zijn, zodat deelnemers aansluitend aan meerdere onderdelen kunnen deelnemen zonder (veel) tussentijdse verplaatsingen. De locaties van de activiteiten moeten dan ook dicht bij elkaar te liggen.Een ander kenmerk is dat kinderen niet verplicht (moeten) zijn om deel te nemen aan het volledige Dagarrangement. Naschoolse activiteiten moeten bijvoorbeeld (ook) toegankelijk zijn voor kinderen die geen gebruik maken van naschoolse opvang. En activiteiten die in een schoolgebouw worden aangeboden, zouden ook toegankelijk moeten zijn voor kinderen uit de buurt, die naar een andere school gaan.

Eenmalige subsidie

Met behulp van organisatorische en financiële ondersteuning uit het project Dagarrangementen en Combinatiefuncties kunnen (nieuwe) activiteiten ontwikkeld en gerealiseerd worden zonder financieel risico voor de aanbieder. Er kan bijvoorbeeld gestart worden met een lager aantal deelnemers dan nodig zou zijn voor een kostendekkende uitvoering, om na te gaan of de activiteit kan uitgroeien naar een groter aantal deelnemers. Uitgangspunt is wel, dat de ontwikkelde activiteiten na de subsidieperiode kostendekkend worden voortgezet uit eigen middelen. Een financiële bijdrage uit het project wordt eenmalig verstrekt. Het gaat dus niet om een structurele of jaarlijkse subsidie.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patricia Kraan, projectleider Dagarrangementen en Combinatiefuncties, via tel. 595595 of per e-mail: pkraan@wijkbijduurstede.nl

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30
Post adres:
Postbus 83
3960 BB