Gemeente Hengelo

Vernieuwde website Hart van Zuid in de lucht

De website www.hartvanzuid.nl is vernieuwd. In de nieuwe opzet bestaat meer ruimte voor actuele berichtgeving en achtergrondinformatie over het project. Met deze update beoogt het projectureau Hart van Zuid meer tegemoet te komen aan de behoefte van zowel omwonenden als van mensen die om andere redenen meer willen weten over de plannen en ontwikkelingen in het 50 hectare grote plangebied. Hart van Zuid is tot naar verwachting 2018 het toneel van een grootschalige herinrichting.

Voortgang project

De directe aanleiding om tot de verbouwing van de website over te gaan, is de voortgang van het project. Steeds meer onderdelen van Hart van Zuid gaan van het stadium van plannen over naar daadwerkelijke uitvoering. De ontwikkelingen in de deelgebieden die gefaseerd worden aangepakt zijn op het vernieuwde www.hartvanzuid.nl op de voet te volgen. De opzet is dusdanig dat omwonenden en ondernemers vrij snel kunnen zien welke veranderingen zich in hun directe omgeving voordoen. Uiteraard biedt de site aandacht aan in Hart van Zuid belangrijke themas als ondernemen, onderwijs, infrastructuur, recreatie en industrieel erfgoed. Ook is er een archief met documenten die in de loop der jaren voor Hart van Zuid zijn opgesteld.

Portalfunctie

Op de website zijn verwijzingen te vinden naar andere partijen die op enigerlei wijze bij Hart van Zuid betrokken zijn. De vernieuwde website vormt zo het overkoepelende internetplatform voor de herstructurering en heeft dus een duidelijke portalfunctie. Voor actuele informatie over het woningbouwprogramma wordt bijvoorbeeld verwezen naar een afzonderlijke website die speciaal daarvoor in het leven is geroepen: www.woneninhartvanzuid.nl

De hoofdpagina van www.hartvanzuid.nl