Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Februari

---

Bezoek Koningin aan jubilerend woonzorgcentrum Schoonoord, 6 februari 2007

Hare Majesteit de Koningin bracht vanochtend 6 februari in Baarn een bezoek aan woonzorgcentrum Schoonoord.

In het woonzorgcentrum, dat deze maand zijn 100-jarig bestaan viert, sprak de Koningin met bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

In Schoonoord wonen 113 ouderen. Deze bewoners hebben allen een zekere mate van zorg nodig, variërend van licht naar zwaar. Naast de combinatie van zorg en wonen, levert Schoonoord ook thuiszorg. Dorpsbewoners kunnen verder in Schoonoord terecht voor een warme maaltijd, kapper, pedicure, fysiotherapeut en schoonheidsspecialiste.

De Koningin liet zich vanmorgen uitgebreid informeren over de gang van zaken in het woonzorgcentrum. Met het bezoek treedt zij in de voetsporen van Koningin-Moeder Emma en Prinses Juliana, die in respectievelijk 1907 en 1982 het tehuis bezochten.

Schoonoord is één van de oudere woonzorgcentra in Nederland. Het woonzorgcentrum is in 1907 gestart als "Tehuis voor Weezen en Ouden van Dagen" op initiatief van ds. H.M. Meulenbelt, predikant van de Nederlands Hervormde Gemeente in Baarn. De eerste jaren was de kerkenraad officieel het bestuur van het tehuis. In 1953 werd een zelfstandige stichting opgericht. Sinds 2005 is Schoonoord onderdeel van Stichting Zorgpalet Gooi & Vecht.

6 februari 2007

© RVD