Politie Hollands Midden

Datum: 6 februari 2007

Hillegom Aanrijding De politie heeft maandagavond 5 februari rond 21.35 uur hulp verleend bij een ongeval op de Beeklaan. Een 16 jarige bromfietser uit Hillegom werd daar aangereden door een 21 jarige bestuurder van een bestelauto uit Haarlem. Het vermoeden is dat de bromfietser de weg over wilde steken en daarbij de in dezelfde richting rijdende bestelauto te laat heeft opgemerkt. De politie doet daar onderzoek naar. De Hillegommer werd met een heupfractuur en een hersenschudding overgebracht naar het LUMC.

Katwijk Aanrijding De politie heeft maandagmiddag 5 februari rond 15.20 uur hulp verleend bij een ongeval op de kruising Voorstraat met het Noordeinde en de Dwarsweg. Een 56 jarige automobiliste uit Katwijk verleende daar geen voorrang aan een 58 jarige automobiliste en plaatsgenote. Een lichte aanrijding ontstond. Door de aanrijding raakte de 56 jarige vrouw echter de controle over haar auto kwijt en reed het trottoir op. Op dat moment liep daar net een nog onbekende man met de fiets aan de hand. Hij werd aangereden, liep een beenbreuk op en werd overgebracht naar het LUMC.

Rijnsburg Doorrijden na aanrijding en onder invloed rijden De politie heeft maandagavond een 41 jarige man uit Rijnsburg aangehouden. De man was met zijn auto op de hoek van de Brouwerstraat met de Oegstgeesteweg tegen een verkeerspaal gebotst. Hij meldde dit niet aan de politie maar liet zijn beschadigde auto wegslepen door een garagebedrijf. Een getuige meldde dit waarna de politie de man bij het bedrijf aantrof. Hij werd aangehouden voor het doorrijden na aanrijding. Tevens bleek dat hij teveel gedronken had. Zijn ademananlyse gaf als uitslag 760 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Tasjesroof De politie doet onderzoek naar een tasjesroof. Van een 17 jarige meisje uit Leiden werd maandagavond 5 februari haar handtas gestolen. Zij fietste rond 21.00 uur over het Stadspolderpad langs vier jongens die daar stonden. Op dat moment werd haar handtas door één van de jongens van haar schouder getrokken. Het geschrokken meisje fietste daarna snel naar het politiebureau waar ze aangifte deed. De politie deed nog wel een onderzoek terplaatse maar de jongens werden niet meer gevonden. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die de jongens daar hebben gezien te bellen met de politie in Leiden - Noord via 0900-8844. Met name is de politie daarbij geïnteresseerd in een jogger die even bij de jongens stilstond en daarna weer verder holde.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachte auto-inbraak aangehouden De politie heeft dinsdagnacht 6 februari rond 04.15 uur op de Rijksweg A12 onder Driebruggen een 21 jarige man uit Gouda aangehouden. Zijn aanhouding volgde na een achtervolging vanaf de Goudse Poort bij Gouda. Agenten hielden daar het verkeer in de gaten nadat hen gemeld was dat er op een parkeerterrein van een hotel/restaurant aan de Parallelweg Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel in een auto van een man uit Engelen was ingebroken. Een auto met daarin de mogelijk dader was weggereden in de richting van de A12. Toen de agenten de vermoedelijke auto bij de Goudse Poort in de gaten kregen en naar hem toe reden, verhoogde deze auto zijn snelheid. Er werd over een stuk van de A12 met een snelheid van bijna 200 km/h. gereden. Nabij Driebruggen liet hij zijn snelheid zakken en reageerde op het door de agenten met de politieauto gegeven stopteken. De Gouwenaar is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem verder. In ieder geval is het rijbewijs van hem ingevorderd.

--------------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --